Fotografija: Župan Marušić odgovorio na Bajsove prozivke/ Foto: Deni Marčinković
Župan Marušić odgovorio na Bajsove prozivke/ Foto: Deni Marčinković

Marušić: "Bajs nastavlja s onim u čemu je bio najuspješniji, a to je manipulacija podacima"

Zahvaljujući njegovom načinu vođenja projekata sve ustanove kojima je Županija osnivač dovedene su pred zid, s golemim dubiozama i praznim blagajnama, kaže MarušićNakon današnje konferencije za medije na kojoj je bivši župan Damir Bajs prozvao županijsku vlast, o čemu više možete pročitati OVDJE, oglasio se i župan Marko Marušić, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Veseli nas da se g. Bajs oporavio od izbornog poraza, jer je dosad šutio, a sad nastavlja s onim što je radio i u čemu je bio i najuspješniji, a to je manipulacija podacima.

Dobili niz potpora

Nije točno da je Bjelovarsko-bilogorska županija u posljednjih nekoliko mjeseci zaobiđena u dodjeli državnih potpora. Niz potpora došlo je iz više ministarstava. Što se, pak, tiče optužbi vezanih uz zapošljavanje – potpuno smo se držali obećanja da će stručnost biti primarni kriterij i u tome smo ustrajali.

G. Bajs nam spočitava jadikovanje. Zar bismo trebali prešutjeti da, primjerice, samo Dom umirovljenika u Bjelovaru, zahvaljujući njegovom načinu upravljanja koji je daleko od pažnje dobrog gospodara, nema ni za plaće, a ni druga materijalna davanja. U zdravstvenim ustanovama je stvoren gubitak od 153 milijuna kuna.

Proračun Županije je megalomanski

Dotični gospodin činjenice pokušava izvrnuti i kad je riječ o konsolidiranom proračunu. Hvali se time da on iznosi 1,1 milijardu kuna, ali izostavlja najvažniji podatak da na taj iznos Županija ne može utjecati. No, namjerno prešućuje proračun same Županije i proračunskih korisnika u iznosu od oko 212 milijuna kuna u kojem su iskazani nerealni prihodi za više od 40 milijuna kuna. Što je to drugo nego megalomanija.

Što se, pak, tiče tvrdnje o uspješnosti g. Bajsa u vođenju obnova škola – prava istina je da su sve opterećene vantroškovničkim radovima i neprihvatljivim troškovima. Zahvaljujući njegovom načinu vođenja projekata sve ustanove kojima je Županija osnivač dovedene su pred zid, s golemim dubiozama i praznim blagajnama, zbog čega je onemogućeno njihovo normalno funkcioniranje. A posljedice takvog „uspješnog“ vođenja projekata svi zajedno ćemo osjećati još godinama. I to naši građani moraju znati", stoji u priopćenju župana Marka Marušića.