Fotografija: Nešto slično bjelovarska publika je imala priliku doživjeti prilikom premijera Ninabu projekta /Foto: Mario Knor
Nešto slično bjelovarska publika je imala priliku doživjeti prilikom premijera Ninabu projekta /Foto: Mario Knor

Ne propustite pretpremijeru predstave u Bjelovaru: "Plesačice će visjeti u zraku iznad publike"

Riječ je o plesnoj instalaciji s elementima suvremenog cirkusa za mladu publiku, a sve to Bjelovarčane čeka danas s početkom u 17 sati u bjelovarskom Domu kultureBJELOVAR – Za sve ljubitelje nečega novoga, a vezanoga uz kulturu, danas se u Bjelovaru održava pretpremijera predstave pod nazivom “Koja si ti planeta? Koji si ti planet?”, a u kojoj će sudjelovati i publika.

Riječ je o participativnoj plesnoj instalaciji s elementima suvremenog cirkusa za mladu publiku, a sve to Bjelovarčane čeka danas s početkom u 17 sati u bjelovarskom Domu kulture.

Prijavite se na vrijeme

Budući da je broj publike ograničen, svoje je prijave potrebno poslati na mail: hello@shooma.hr. Poželjna dob publike je 4 + , a ulaz će za sve biti slobodan.

Inače, „Koja si ti planeta? Koji si ti planet?“ je plesna instalacija s vrlo snažnom audio-vizualnom atmosferom koja koristi somatski pokret, improvizaciju, ambijentalni zvuk i scenografiju kroz koju putuju pokretačice i gledatelji.

-Ideja proizlazi iz iskustva dodira koji nas vodi do krajnosti - razumijevanja, osjećaja i potreba - u kontekstu post-pandemijske današnjice. Umjetnice istražuju kako se ideje i stanja  prenose dahom i dodirom, kao glavnim pokretačima ljudskog tijela u interakciji s okolinom i jednih s drugima. Poigravajući se sa vlastitom osjetilnom maštom i pokretom oblikuju prostorne krajolike  te uključuju kreativnost svakog gledatelja. Za vrijeme izvedbe, plesne umjetnice vise u zraku na konopima iznad publike koja je oko njih smještena na podu.

Igra i istraživanje na pozornici

U ovoj predstavi svi su pozvani da se pridruže izvedbi, igri i istraživanju, kaže nam Irma Unušić iz Umjetničke organizacije SHOOMA i dodaje kako je ideja proizašla od Nikoline Komljenović i Viviane Defazio.

Predstava će trajati 60 minuta, a ima financijsku potporu Grada Zagreba, dok je donator opreme Bim Sport.

-Predstavu organiziramo u suradnji s Močvarom i Narodnim sveučilištem Sesvete, a ideja je nastala unutar Touche (ed) Artistic and Moving Laboratorija za koreografe u organizaciji Generator Platforme u Beču (Dschungle Theater) i Varaždinu (Kliker festival) 2020. godine s fokusom na temu dodira.

Istraživanje se nastavilo u sklopu europskog projekta Island Connect na otocima Cres (Domino) i Mallorca (C.IN.E. Sineu), ističe Irma Unušić koja i ovim putem poziva Bjelovarčane da im se danas poslijepodne pridruže i iskuse nešto novo u Bjelovaru.

Imat će priliku iskusiti nešto drugačije, tvrdi nam, i pritom se svakako opustiti i zabaviti.