Fotografija: Kuhačeva ulica dobit će novi asfalt / Foto: Google maps
Galerija
Kuhačeva ulica dobit će novi asfalt / Foto: Google maps

Ministarstvo regionalnog razvoja daje 600.000 kn za uređenje Toplica i Kuhačeve ulice

Daruvarske toplice dobile su 350.000 kuna za projekt "Obnovimo put do zdravlja" kojim će se urediti a Grad Daruvar dobio je 250.000 kuna za modernizaciju Kuhačeve ulice u Daruvaru.Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak potpisala je ovaj tjedan dva rješenja kojima je za područje Grada Daruvara osigurano 600.000 kuna.

Prema rječima saborskog zastupnika za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimira Bileka, koji je bio na sastanku s ministricom Tramišak, Daruvarske toplice dobile su 350.000 kuna za projekt "Obnovimo put do zdravlja", a Grad Daruvar dobio je 250.000 kuna za modernizaciju Kuhačeve ulice u Daruvaru.

Uskoro stiže asfalt

- Što se tiče programa podrške regionalnom razvoju, putem naše županije kandidirane su Daruvarske toplice koje su dobile 350.000 kuna za projekt "Obnovimo put do zdravlja" kojim će se urediti prostor fizikalnih terapija Daruvarskih toplica, a Grad Daruvar je dobio 250.000 kuna za modernizaciju i održavanje prometnice u Kuhačevoj ulici. Uz dio koji je osiguran u gradskom proračunu, možemo reći da će Kuhačeva ulica uskoro dobiti asfalt pa će građani još kvalitetnije moći putovati tim dijelom grada - rekao nam je Vladimir Bilek i dodao kako je osim ovog programa podrške regionalnog razvoja gdje je za naše područje osigurano 600.000 kuna, tu je i potpora razvoja lokalne zajednice gdje su naše okolne općine i gradovi dobili određena sredstva.

Daruvarske toplice / Foto: arhiva
Daruvarske toplice / Foto: arhiva

Tako je, primjerice, Općina Končanica dobila sredstava za adaptaciju društvenog doma u Daruvarskom Brestovcu za četvrtu fazu u iznosu od 200.000 kuna, a isti iznos dobila je i Općina Dežanovac za sanaciju i modernizaciju postojećeg pristupnog puta u naselju Drlež. Isto tako, Općina Đulovac za izgradnju društvenog doma u Velikoj Babinoj Gori dobila je 200.000 kuna, a Općina Sirač 150.000 kuna za drugu fazu rekonstrukcije društvenog doma u Kipu. 

Značajna sredstva

Ukupno je iz Ministarstva regionalnog razvoja u našu županiju stiglo 4,150.000 kuna za učešća u projektima u 22 jedinice lokalne samouprave.

- Drago mi je što mogu reći da smo s ministricom dogovorili i daljnju suradnju vezanu za programe potpore razvoja jednica lokalne samouprave gdje pretežito žive pripadnici nacionalnih manjina. Očekujemo da će kroz desetak dana i na sjednici Vlade Republike Hrvatske biti prihvaćen program kroz tri ministarstva. Samo kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo poljoprivrede očekujemo 40 milijuna kuna u javnim pozivima, a vjerujem da će naše općine koje već pripremaju te projekte, isto kao i poljoprivrednici koji pripremaju svoje projekte, moći ne samo kandidirati, nego i dobiti ta značajna sredstva za razvoj ove naše sredine - istaknuo je na kraju Vladimir Bilek.