Fotografija: Daruvarčanin Bruno Marić četiri puta je odnio titulu najboljeg nogometnog suca Hrvatske/Foto: Damir Krajač/CROPIX
Daruvarčanin Bruno Marić četiri puta je odnio titulu najboljeg nogometnog suca Hrvatske/Foto: Damir Krajač/CROPIX

Bruno Marić: Posebno sam ponosan na to što me podržavaju moji Daruvarčani

Marić se ovom prilikom zahvalio i izvršnom odboru HNS-a na tome što je jednoglasno odlučio da je on najbolji čovjek za rješavanje, odnosno poboljšavanje situacije u sudačkoj organizaciji



Daruvar je ponosan. Najbolji hrvatski sudac, naš Daruvarčanin Bruno Marić, u srijedu je izabran za šefa hrvatskih nogometnih sudaca. 

Čestitke mu ne prestaju stizati, a poruke podrške dobio je od svojih sugrađana, ali i građana Pakraca, Lipika, Garešnice, Grubišnog Polja, Čazme, Bjelovara i svih općina Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dobio bezbroj poruka

- Posebno sam ponosan na to što me podržavaju moji Daruvarčani ali i građani ostalih gradova u našoj županiji i šire. Iako sam donio odluku da neću iskakati iz paštete, odlučio sam dati izjavu za Mojportal.hr je to stvarno moj portal, od mojeg grada Daruvara i posebno me veseli što su moji sugrađani u velikoj mjeri stvarno stali iza mene. Dobio sam bezbroj poruka i poziva. Posebno me vesele poruke podrške od gotovo svih sudaca u Hrvatskoj i ljudi koji su vrlo važni u hrvatskom nogometu, treneri i dužnosnici iz raznih klubova i raznih mjesta. To znači da je moja odluka da prihvatim poziciju mjesta predsjednika hrvatskih sudaca bila ispravna. Zahvaljujem se svima i ispričavam se onima kojima nisam odgovorio na poruku ili na poziv jer takvih je bilo sigurno puno, dosta poziva nisam ni vidio tako da im se ovim putem ispričavam. Moja isprika svima i hvala vam što ste uz mene - rekao je za Mojportal.hr, novi šef hrvatskih nogometnih sudaca, Bruno Marić i dodao kako se želi zahvaliti i izvršnom odboru na tome što je jednoglasno odlučio da je on najbolji čovjek za rješavanje, odnosno poboljšavanje situacije u sudačkoj organizaciji. 

Dobra komunikacija

Glavne odrednice Marićevog programa koje je dostavio izvršnom odboru, prije svega su promjena percepcije hrvatskih sudaca u javnosti koja će se promijeniti onog trenutka kada ostvare dobru komunikaciju i sa sportskom javnošću i s medijima.

- Smanjivanje liste nogometnih sudaca i kontrolora u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi nema alternative, i to je zalog da će suci suditi više utakmica i samim time biti u boljoj formi, a kvaliteta će sigurno biti na razini koju priželjkujemo. Isto tako, suci se moraju imenovati temeljem kvalitete i isključivo kvalitete bez obzira iz kojeg kraja dolaze, a ne da se suci određuju po regionalnom principu. Ponavljam, suci se moraju imenovati po kvaliteti, mogu doći iz bilo kojeg kraja Hrvatske, važno da su svojom kvalitetom najbolji u trenutku kad ih se predlaže na pojedinu listu - ističe Bruno Marić koji je četiri puta izabran za najboljeg suca Hrvatske.

Suci moraju biti gospoda

Na kraju razgovora, osvrnuli smo se i na pismo koje je drugi kandidat za predsjednika hrvatskih nogometnih sudaca, Damir Batinić, poslao HNS-u.

- Jedino što je apsolutno točno iz pisma kolege Batinića je da on i ja nismo isti svijet, niti blizu! Nogometni suci moraju biti gospoda na terenu i izvan terena. Moraju biti obrazovani i ne bi smjeli imati nikakvu kaznenu evidenciju - rekao nam je na kraju Bruno Marić.

Budući da se Bruno Marić do sada više puta pokazao kao pravi borac, ne sumnjamo da će i iz ove priče izaći kao apsolutni pobjednik.