Fotografija: Kandidat za župana Marko Marušić i aktualni župan Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr
Kandidat za župana Marko Marušić i aktualni župan Damir Bajs/Foto: MojPortal.hr

Marušić poslao otvoreno pismo Bajsu: "Dragi Damire, kad sam čuo, iskreno sam se zabrinuo..."

"Smatram kako nije korektno tijekom sučeljavanja napadati nekoga tko zbog bolesti ne može biti među nama i iznijeti svoje argumente", piše u pismu Marko MarušićMarko Marušić, kandidat za župana HDZ-a i HSLS-a poslao je otvoreno pismo svom glavnom protukandidatu Damiru Bajsu koji je danas završio u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom. Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani Damire,

Informacija o Vašoj obveznoj samoizolaciji koju sam pročitao u medijima, iskreno me zabrinula.

Ona znači da ste bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, što ujedno predstavlja i rizik da ste i sami zaraženi. Iskreno se nadam da nije tako, da ćete ostati zdravi i moći normalno obavljati sve svoje predizborne aktivnosti.

Kao što znate, od početka kampanje zagovaram neposredno medijsko sučeljavanje vizija, programa, ideja i stavova među kandidatima, a novonastale okolnosti vama to sada onemogućuju. 

I sam se pitam kako bih vodio kampanju da se nađem u takvim okolnostima i što bih očekivao od svojih protukandidata.

Zato koristim ovu prigodu i ovim putem predlažem svim protukandidatima da u slučaju eventualne pojave simptoma kod bilo koga od nas zaustavimo neposredna sučeljavanja koja su do sada planirana, jer smatram kako nije korektno tijekom sučeljavanja napadati nekoga tko zbog bolesti ne može biti među nama i iznijeti svoje argumente.

Medijima, koji su planirali sučeljavanja, predlažem da svakom kandidatu u samoizolaciji omoguće sudjelovanje na daljinu, a u slučaju bolesti bilo kojeg od kandidata pozivam ih da otkažu sučeljavanja zbog gore navedenih razloga.

Na kraju, poštovani kolega, želim vam dobro zdravlje u nadi da ćete bez ograničenja nastaviti sve svoje predizborne aktivnosti.

Srdačan pozdrav, Marko Marušić", stoji u njegovom otvorenom pismu Damiru Bajsu.