Fotografija: Novi dio škole bit će hodnikom povezan s postojećom zgradom/Foto: Martina Čapo
Galerija
Novi dio škole bit će hodnikom povezan s postojećom zgradom/Foto: Martina Čapo

Kreću radovi na dogradnji bjelovarske Medicinske škole, završit će do idućeg proljeća

Novi dio bit će povezan s postojećom zgradom na razini prvog kata, kazao je Marijan Gezi dodavši kako je riječ o bruto površini od oko 1700 četvornih metara na tri etažeBJELOVAR - Bjelovarsko - bilogorski župan Damir Bajs posjetio je danas Medicinsku školu pri čemu je javnost upoznata sa svim detaljima europskog projekta Regionalnog centra kompetentnosti pri bjelovarskoj Medicinskoj školi.

Prema svemu sudeći, predradnje potrebne za dogradnju medicinske škole, koja je tek jedan segment ovog vrijednog projekta, teku prema predviđenom planu. Naime, donesena je odluka o odabiru izvođača radova, a potpisani su i ugovori sa stručnim nadzorom i zaštitom na radu. Stručni nadzor u iznosu od 185 tisuća kuna provodit će tvrtka Arting d.o.o., dok će zaštitu na radu provoditi tvrtka Profi test d.o.o. za 28 tisuća kuna.

Još uvijek je u tijeku postupak javne nabave za izvođača radova. Iako je od ukupno šest ponuda, Povjerenstvo donijelo odluku da će izvođač biti onaj najpovoljniji – AB Gradnja čija je ponuda iznosila 18,6 milijuna kuna, što je 900 tisuća kuna manje od procijenjene vrijednosti radova, u tijeku je žalbeni rok. Ukoliko žalbi ne bude, potpisivanje ugovora s izvođačem radova očekuje se za desetak dana. Informacije su ovo koje su se mogle čuti tokom press konferencije.

Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole/Foto: Martina Čapo
Biljana Balenović, ravnateljica Medicinske škole/Foto: Martina Čapo

Uz zadovoljstvo koje nije skrivala zbog dinamike u provođenju projekta, ravnateljica Medicinske škole Bjelovar, Biljana Balenović ponovila je kako se kod njih trenutno zbiva uistinu jedna lijepa priča.

Prostor, oprema i ljudi

- Regionalni centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi s dva projekta koja iznose više od 60 milijuna kuna, od kojih će nam 3,5 milijuna osigurati Bjelovarsko – bilogorska županija, koliko nismo mogli povući iz Europskih sredstava ovdje će se uložiti u prostor, opremu i ljude – kazala je ravnateljica Balenović dodavši kako su sve predradnje napravljene.

-Sretna sam što je sve išlo relativno glatko i zahvaljujem stoga na suradnji cijeloj Bjelovarsko – bilogorskoj županiji koji nas vode kroz sve ovo jer mi kao škola teško da bismo samostalno mogli voditi jedan takav složen projekt – kazala je Balenović zaključivši kako je sretna jer su u samom finišu predradnji prije samog početka dogradnja škole.

Snježana Pašalić, predsjednica Školskog odbora pri Medicinskoj školi/Foto: Martina Čapo
Snježana Pašalić, predsjednica Školskog odbora pri Medicinskoj školi/Foto: Martina Čapo

Predsjednica Školskog odbora, Snježana Pašalić kazala je da ju raduje što sve teče prema planu.

Razvoj zajednice

-Slijedi faza u kojoj ćemo vidjeti kako niče zgrada, što nam je svima jako važno. Uskoro ćemo gledati kako raste novi objekt koji će omogućiti nove tehnologije i nove kompetencije našim učenicima, ali i djelatnicima koji će biti pripremljeniji za tržište rada i za ono što se od nas očekuje – kazala je Pašalić zahvalivši još jednom što su prepoznati kao škola koja može doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Marijan Gezi iz tvrtke Arting d.o.o. projektant je, ali i stručni nadzor nad projektom/Foto: Martina Čapo
Marijan Gezi iz tvrtke Arting d.o.o. projektant je, ali i stručni nadzor nad projektom/Foto: Martina Čapo

Marijan Gezi ispred tvrtke Arting d.o.o. kazao je kako se napokon došlo do kraja pripremne faze dogradnje Regionalnog ccentra kompetentnosti i izvrsnosti Medicinske škole Bjelovar.

-Temeljem projekta koji smo izradili prije godinu i pol dana, napokon je došlo do natječaja za izvođenje radova i nadzora. Imamo sreću da sada stojimo na mjestu gdje će se izvršiti sama dogradnja škole. Riječ je o dijelu prostora trga ispred same škole, a novi dio bit će povezan s postojećom zgradom na razini prvog kata – kazao je Gezi dodavši kako je riječ o bruto razvijenoj površini od oko 1600 – 1700 četvornih metara kroz tri etaže.

Župan Bajs najavio je kako će projekt biti završen do idućeg proljeća/Foto: Martina Čapo
Župan Bajs najavio je kako će projekt biti završen do idućeg proljeća/Foto: Martina Čapo

Župan Damir Bajs izrazio je zadovoljstvo što se obećan projekt realizira.

Iskorak u kvaliteti

-Riječ je o setu od tri investicije najveće u povijesti Bjelovara koje trebaju promijeniti izgled grada. Prva je nova zgrada Opće bolnice, drugi je projekt Glazbena škola, a treći ovaj ovdje – regionalni Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi. Ova će škola dobiti mogućnost jednosmjenske nastave, ali i mogućnost da kroz školovanje đaka, ali i odraslih bude centar za ovaj dio Hrvatske. Investicija kreće u svibnju, natječaj je završen i samo čekamo potpis ugovora s izvođačem – kazao je župan Bajs dodavši kako je ključni faktor osmišljavanje programa na kojima se mora zahvaliti ravnateljici i njezinom timu.

Ugovor s izvođačem radova trebao bi biti potpisan kroz 10-ak dana/Foto: Martina Čapo
Ugovor s izvođačem radova trebao bi biti potpisan kroz 10-ak dana/Foto: Martina Čapo

-Najveći dio novaca nije predviđen za gradnju, već za programe što je dokaz da je ravnateljica Balenović sa svojim timom i partnerima napravila veliki iskorak, odnosno smislila je kako postaviti programe i privući ljude iz ovog dijela Hrvatske – zaključio je Bajs koji vjeruje da će projekt biti završen do proljeća iduće godine.

Fotografije buduće, nadograđene Medicinske škole/Foto: Martina Čapo
Fotografije buduće, nadograđene Medicinske škole/Foto: Martina Čapo