Fotografija: Marcelo je prva beba rođena ove godine u PSŽ/ Foto: Compas.hr
Galerija
Marcelo je prva beba rođena ove godine u PSŽ/ Foto: Compas.hr

Marcelo Bokonja prva je ovogodišnja beba rođena u pakračkom rodilištu i PSŽ

Premda njegovi roditelji ne žive na području naše županije, vidljivo kako je pakračka bolnica značajna ne samo za ovaj dio naše županije, nego i mnogo šire, kaže dožupan Troha.Dežurni tim rodilišta Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana na čelu s dr. Igorom Šketom i dr. Alenom Dumančićem 2. siječnja u 8:30 sati porodio je malenog Marcela Bokonju, koji je nakon poroda imao 3720 g i 50 cm, kao treće dijete u obitelji Bokonja (Bjelovarsko-bilogorska županija). S obzirom na to da je maleni Marcelo prvo dijete rođeno u novoj 2023. godini u pakračkom rodilištu, ali i u Požeško - slavonskoj županiji, majku Antonelu i prvu ovogodišnju bebu, posjetio je dožupan Ferdinand Troha u pratnji ravnateljice pakračke bolnice Marine Major, piše Compas.hr.

Darovi za majku i bebu

Ovom je prigodom dožupan bebinim roditeljima uputio iskrene čestitke te darivao majku Antonelu s cvijećem i prikladnim poklonima u vidu financijske podrške u iznosu od 300 eura za prvo novorođeno dijete u ovoj godini u pakračkoj bolnici i našoj županiji.

"Drago mi je da je maleni Marcelo rođen u pakračkoj bolnici kao prvorođeni u našoj županiji. Premda njegovi roditelji ne žive na području naše županije, vidljivo kako je pakračka bolnica značajna ne samo za ovaj dio naše županije, nego i mnogo šire.", istaknuo je dožupan Troha.

Majku djeteta darivao je dožupan Troha/ Foto: Compas.hr
Majku djeteta darivao je dožupan Troha/ Foto: Compas.hr

U rodilištu OŽB Pakrac rađaju se djeca s područja nekoliko županija, uz Požeško-slavonsku i nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status "Rodilište-Prijatelj djece", prenosi Compas.hr.

Tijekom razgovora ravnateljica pakračke bolnice Marina Major upoznala je dožupana s radom bolnice, a posebno s radom Odijela za porodništvo i ginekologiju istaknuvši kako su od 1. siječnja ove nove godine u bolnici rođene tri nove bebe, a očekuju se još dvije. 

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!