Fotografija: Na novogodišnje jutro čelnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije obišli su žurne službe na području Bjelovara/Foto: Slaven Klobučar
Galerija
Na novogodišnje jutro čelnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije obišli su žurne službe na području Bjelovara/Foto: Slaven Klobučar

DOBAR POČETAK U BBŽ-u rođena prva beba u 2023. godini: "Majka i djevojčica su dobro"

Nije bilo nijedne intervencije zbog ozljeđivanja od pirotehničkih sredstava. Noć je prošla mirno, otkrio je Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-aBJELOVAR – Već tradicionalno, na Novu godinu čelnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije obišli su žurne službe na području Bjelovara.

Gradonačelnik Dario Hrebak i župan Marko Marušić posjetili su tako djelatnike Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a ispred kojega ih je dočekao Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a.

Foto: Slaven Klobučar
Foto: Slaven Klobučar

Nakon toga otišli su u PU bjelovarsko-bilogorsku gdje su razgovarali s Jakobom Bukvićem, načelnikom PU bjelovarsko-bilogorske, Draženom Prapotnikom, voditeljem Službe za javni red i sigurnost, Robertom Posavcem, voditeljem OKC-a, t Daliborom Milkovićem, načelnikom PP Bjelovar.

Prva beba

Posljednja adresa koju su obišli bila je ona Vatrogasne zajednice BBŽ-a, odnosno Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar gdje su čelnike Grada i Županije dočekali Silvestar Štefović, predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ, Josip Heger, zapovjednik VZ BBŽ i Davor Đalog, zamjenik zapovjednika VZ BBŽ i zapovjednik JVP Bjelovar.

Ono što je posebno obradovalo čelnike, voditelje žurnih službi, ali i okupljene novinare svakako je vijest o prvoj rođenoj djevojčici u 2023. godini o čemu je govorio župan Marko Marušić.

Foto: Slaven Klobučar
Foto: Slaven Klobučar

-Imamo prvu rođenu bebu u BBŽ-u. Radi se o djevojčici, no još uvijek nemamo više detalja. Znamo da je porod prošao u redu i da su majka i dijete dobro. Nadam se da će nam 2023. godina biti dobra, puna zdravlja i da ćemo biti lišeni ekstremnih stvari poput koronavirusa i ratova, poručio je Marušić.

Tri crvene intervencije

O mirnoj noći izvijestio je i Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a.

– Tijekom novogodišnje noći situacija je bila uobičajena. Nije bilo nijedne intervencije zbog ozljeđivanja od pirotehničkih sredstava. Od sinoć 18 sati pa do jutros u 7 sati ujutro imali smo ukupno 12 intervencija - tri crvene što znači da je nekome bio ugrožen život te devet žutih intervencija, otkrio je Mrzlečki.

Foto: Slaven Klobučar
Foto: Slaven Klobučar

Početkom 2023. zadovoljan je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kojise osvrnuo na novu valutu u Hrvatskoj.

-U Bjelovaru bi sve trebalo normalno funkcionirati i građani bi već danas trebali dobiti prve eure u svoje ruke. Godina je dobro počela, možemo biti zadovoljni, smatra Hrebak.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!