Fotografija: Danijela Hajdinjak Prihić/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Danijela Hajdinjak Prihić/ Foto: Deni Marčinković

"Hrebak smije odlučiti, a nadam se da mi vijećnici još uvijek imamo pravo pitati zašto"

"Mi smo o toj odluci obaviješteni prije nešto više od tri tjedna tako da nam sada ništa nije novo. Ljuti nismo bili niti tada, a nismo niti sada", kaže GalkowskiBJELOVAR – Nakon što je na jutrošnjoj press konferenciji bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak potanko pojasnio zašto je Dom kulture dao KMC-u na upravljanje, a ne CUK-u, te se dotaknuo u svojoj izjavi gradske vijećnice Danijele Hajdinjak Prihić i Zvjezdane Galkowski, ravnateljice CUK-a, situaciju su komentirale i njih dvije.

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća održanoj prije dva dana Hajdinjak Prihić je zanimalo zašto odluka o upravljanju nije išla putem javnog natječaja, odnosno zašto je između Hladiš i Galkovski, izabran Hladiš. Na postavljeno pitanje gradonačelnik je oštro reagirao pojasnivši kako stvari tako ne funkcioniraju. A danas je potanko pojasnio zašto KMC, a ne CUK. O svemu više možete pročitati OVDJE.

Hrebak, Hladiš i pročelnica Grgić Škaurin u Domu kulture/Foto: Martina Čapo
Hrebak, Hladiš i pročelnica Grgić Škaurin u Domu kulture/Foto: Martina Čapo

Budući da ju je gradonačelnik jutros prozvao da je needucirana jer postavlja pitanja koja zbunjuju građane, vijećnica Centra mu je odgovorila.

Agresivan kada nema argument

- Postavila sam pitanje po kojim kriterijima je to baš KMC dobio na upravljanje Dom kulture, koji je plan rada i zašto baš KMC. Gradonačelnik ima pravo donijeti odluku koja javna ustanova će upravljati Domom kulture, a mi gradski vijećnici, nadam se, još uvijek imamo pravo pitati koji je plan i zašto baš ravnatelj Hladiš i KMC - kazala je Hajdinjak Prihić i dodala kako je već naviknula na oštar nastup Hrebaka kada god ona postavi neko pitanje.

- Više me ništa ne iznenađuje, sve sam to prošla već u kampanji. To više govori o gradonačelniku nego o meni. Tako da to ne bi niti komentirala - zaključila je Hajdinjak Prihić.

Zvjezdana Galkowski, ravnateljica CUK-a/Foto: Martina Čapo
Zvjezdana Galkowski, ravnateljica CUK-a/Foto: Martina Čapo

Osim nje, gradonačelnik Hrebak se dotaknuo se Zvjezdane Galkowski koja vodi CUK kazavši kako je svjestan da je ljuta zbog njegove odluke. Dodao je kako je jednostavno morao donijeti neku odluku. A evo što na sve to kaže Zvjezdana Galkowski.

Nismo ljuti, tužni smo

- I nas u CUK-u je iznenadila reakcija javnosti na odluku gradonačelnika da Dom kulture dodjeli na upravljanje KMC-u. Mi smo o toj odluci obaviješteni prije nešto više od tri tjedna tako da nam sada ništa nije novo. Ljuti nismo bili niti tada, a nismo niti sada. Prije se može reći da smo tužni jer se u pretekle dvije godine borimo za opstanak na svim područjima našeg djelovanja, a prema temeljnim aktima to su kultura, obrazovanje i informiranje. Uložili smo puno napora, očuvali smo sva radna mjesta, povećali smo ponudu programa i kulturnih događanja i usudit ću se reći, ponovno smo vratili naše sugrađane u kulturne prostore i na kulturna događanja. Upravljanje Domom kulture omogućilo bi nam daljnji razvoj novih kulturnih programa i već postojećih, kao i novih koprodukcija – kazala je Zvjezdana Galkowski dodavši kako kod djelatnika CUK-a postoji samo želja da obogate kulturnu ponudu grada i da se razvijaju kao ustanova Grada Bjelovara koja prepoznaje i može zadovoljiti potrebe svojih sugrađana.