Fotografija: Polaznici programa dobili su svoja uvjerenja/ Foto: Branka Sobodić
Galerija
Polaznici programa dobili su svoja uvjerenja/ Foto: Branka Sobodić

Polaznici raznih programa dobili svjedodžbe bjelovarskog Centra za cjeloživotno učenje i kulturu

"Ove godine bilježimo rekordan broj polaznika. Upisano je trenutno 906 polaznika, odnosno rekord i veliki uspjeh. Primjera radi, prošle godine smo imali 551 polaznika" istaknula je Galkowski




Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar proveo je još jedan u nizu svojih programa, a ovog tjedan uvjerenja su dobili polaznici nastavnih programa osposobljavanja za poslove knjigovodstva, njegovatelja, te stranih jezika i to engleski, njemački i talijanski.

- Ove godine bilježimo rekordan broj naših polaznika. Naime, s današnjim danom upisano je 906 polaznika, što je itekako velika brojka, odnosno rekord i veliki uspjeh. Primjera radi, prošle godine smo imali 551 polaznika, godinu prije  473, a u razdoblju od 2013. do 2018. godine smo imali 350 polaznika, istaknula je ravnateljica CUK-a Zvjezdana Galkowski.

Također, dodala je i to da se ponuda programa konstantno širi i tako pokušava zadovoljiti potrebe zainteresiranih sugrađana. 

Brojni programi

- Na neki način krenuli smo od nule, odnosno izrađivali smo sve programe, pokrenuli smo niz projekata, neformalnih programa, a potpisali smo i tri dvogodišnja ugovora s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za  nezaposlene osobe. Također, među današnjim dobitnicima uvjerenja ima i polaznika koji su tijekom posljednja tri mjeseca pohađali programe stranih jezika i tako savladali A1 i A2 razinu, dodala je Galkowski.

<p>Ema Kirinčić i Zvjezdana Galkowski/ Foto: Branka Sobodić</p>

Ema Kirinčić i Zvjezdana Galkowski/ Foto: Branka Sobodić

Jedna od polaznika koji su svoja uvjerenja dobili ovog tjedna je i Ema Kirinčić, koja je prošla program učenja talijanskog jezika.

Zahtjevan ciklus

- Cijeli ciklus je bio napredan i zahtjevan te smo zaista jako puno radili. Naučili smo osnove talijanskog jezika koji nije baš jednostavan. Određeno predznanje za učenje talijanskog sam imala, a namjeravam se educirati i dalje. Volim strane jezike i mislim da nikada nije kasno za učenje. Trenutno govorim engleski, njemački, a u srednjoj školi sam učila i latinski, zaključila je Ema Kirinčić.