Fotografija: Danijela Hajdinjak Prihić/ Foto: Deni Marčinković
Danijela Hajdinjak Prihić/ Foto: Deni Marčinković

Hajdinjak Prihić pozvala gradske vijećnike da se odreknu naknada u korist Udruge OSIT

Smatram da rade nevjerojatne stvari za grad i da je došlo novo vrijeme, vrijeme podrške, ideja, prepoznavanja, uključivanja i zajedništva, između ostalog stoji u priopćenjuGradska vijećnica stranke Centar Danijela Hajdinjak Prihić poslala je priopćenje u kojem poziva sve gradske vijećnike fa se odreknu svojin naknada u korist Udruge OSIT. Priopćnje prenosimo u cijelosti: 

“-Pozivam Grad Bjelovar i gradske vijećnike da se odreknemo vijećnićkih naknada i tako pokažemo koliko cijenimo doprinos udruge OSIT našoj zajednici. Također, pozivam ih da u budućnosti razmotrimo kriterije dodjele potpora, jer su, osim udruge OSIT, i neke druge udruge od obrazovnog, kulturnog i povijesnog značaja za Bjelovar, također dobile nedostatna sredstva za rad, poručila je gradska vijećnica stranke Centar Danijela Hajdinjak Prihić, naglasivši da pruža punu podršku udruzi OSIT u nastojanju da osigura odgovarajući prostor za rad i poveća smanjeni iznos financiranja.

Građanska i moralna dužnost

- Smatram da rade nevjerojatne stvari za grad i da je došlo novo vrijeme, vrijeme podrške, ideja, prepoznavanja, uključivanja i zajedništva. Osjećam građansku i moralnu dužnost reagirati na Odluku o odobravanju i raspoređivanju jednokratnih financijskih potpora udrugama iz sredstava Proračuna Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara za 2021. godinu,rekla je Hajdinjak-Prihić.

Podsjetivši da je kao liječnica uvijek zagovarala uključivanje u društvo onih najslabijih i njihovo jačanje kroz projekte u zajednici, poručila je da se u svakodnevnom radu susreće s brojnim potresnim pričama roditelja koji skrbe za djecu s teškoćama u razvoju. - Zapitate li se što se događa kada to roditelji više nisu u mogućnosti činiti? Tko tada o njima skrbi? Dobri ljudi koji su svoje živote posvetili brizi o najslabijima. Pozivam sve da budemo uključi i uvidimo koliko nam je kao zajednici potrebna ustanova koja će danonoćno skrbiti o onima koji to ne mogu sami za sebe, kazala je.

Kuća nade

Istaknula je i da je njezin program u kampanji sadržavao kvalitetan projekt pod nazivom„Kuća nade“. - Radi se o projektu dnevnog boravka i organiziranog stanovanja kroz osobnu asistenciju osobama s intelektualnim poteškoćama i tjelesnom invalidnošću, koji je trebao osigurati gradnju objekta, financiranje stručnjaka, aktivne programe, nabavu vozila… Osmislili smo ga kako bismo osobama s teškoćama omogućili kvalitetan život u zajednici, a to je ono na čemu ćemo i dalje inzistirati", stoji u priopćenje kojeg potpisuje Danijela Hajdinjak Prihić.