Fotografija: Britanski veleposlanik Simon Thomas i u društvu gradonačelnika Darija Hrebaka obišao je Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Britanski veleposlanik Simon Thomas i u društvu gradonačelnika Darija Hrebaka obišao je Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Britanski veleposlanik u Bjelovaru: "Hrvatsku i V. Britaniju povezuje pamet, talent i marljivost"

"Zahvaljujem se gradonačelniku Hrebaku na pozivu i srdačnoj dobrodošlici, a posebno mi je drago što je obilazak započeo na Veleučilištu", kaže NJ. E. Simon ThomasVeleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Nj.E. Simon Thomas, boravio je danas u Bjelovaru gdje se sastao s gradonačelnikom Darijom Hrebakom. 

Nj. E. Simon Thomas i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Nj. E. Simon Thomas i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Obilazak je započeo posjetom Veleučilišta u Bjelovaru, za kojeg Hrebak voli reći da će biti perjanica modernog bjelovarskog gospodarstva 21. stoljeća.

Veleučilište će u budućnosti biti perjanica bjelovarskog gospodarstva, smatra Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Veleučilište će u budućnosti biti perjanica bjelovarskog gospodarstva, smatra Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

- Trudimo se da Bjelovar postane lokomotiva, odnosno uzor drugim gradovima u Hrvatskoj, što prepoznaju i veleposlanici drugih zemalja. Podsjetit ću da će s prvim danom 2024. godine Bjelovar postati najveći hrvatski grad s najmanjim porezom na dohodak. Što se Veleučilišta tiče, ono će zasigurno u idućih 10 godina promijeniti naš grad na bolje. Upravo s tim temama upoznat ćemo i veleposlanika Simona Thomasa. Naime, najbolji most između nas i strnih investitora su strana veleposlanstva, zato i gajimo dobro odnose s njima te su svi dobrodošli u Bjelovar, poručio je gradonačelnik Hrebak te izrazio zadovoljstvo posjetom britanskog veleposlanika.

Odlično govori hrvatski

Iako u Hrvatskoj boravi tek oko dvije i pol godine, Nj.E. Simon Thomas na opće iznenađenje svih prisutnih, novinarima se obratio za poprilično tečnom hrvatskom jeziku.

Obilazak Veleučilišta u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković
Obilazak Veleučilišta u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković

- Drago mi je što sam končano uspio doći u Bjelovar. Moj osobni prioritet je biti veleposlanik ne samo u Zagrebu, već i u cijeloj Hrvatskoj. Zahvaljujem se gradonačelniku Hrebaku na pozivu i srdačnoj dobrodošlici. Bjelovar izgleda jako lijepo za advent, a program koji nas očekuje je jako zanimljiv. Posebno mi je drago što je obilazak započeo na Veleučilištu, jer Velika Britanija i Hrvatska dijele ono najvrjednije, a to su pamet, talent i marljivost. Veselim se mogućim suradnjama u budućnosti, zaključio je veleposlanik Simon Thomas. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!