Fotografija: Ovaj čin na simboličan način prikazuje potporu Grada Bjelovara izraelskom narodu/Foto: Grad Bjelovar
Ovaj čin na simboličan način prikazuje potporu Grada Bjelovara izraelskom narodu/Foto: Grad Bjelovar

Izraelska zastava na Gradskoj upravi u Bjelovaru: "Ovaj čin potpora je izraelskom narodu"

Bjelovar i Daruvar prijašnjih su godina više puta ugostili izraelskog veleposlanika. Posljednji put izraelski veleposlanik Gary Koren u Bjelovaru je bio na otvorenju Jesenskog sajma u GudovcuBJELOVAR – Na zgradi Gradske uprave u Bjelovaru sinoć su građani mogli vidjeti projekciju izraelske zastave.

Ovaj čin na simboličan način prikazuje potporu Grada Bjelovara izraelskom narodu koji se našao u teškim trenucima nakon što je Izrael prije šest dana napala teroristička skupina Hamas.

Riječ je o prvom izravnom sukobu unutar područja Izraela još od arapsko-izraelskog rata 1948. godine.

Dodajmo, Bjelovar i Daruvar prijašnjih su godina više puta ugostili izraelskog veleposlanika.

Više posjeta BBŽ-u

Gradonačelnik Dario Hrebak ugostio je 2020. godine tadašnjeg izraelskog veleposlanika Ilana Mora koji je u Bjelovaru bio u službenom posjetu.

Dvije godine kasnije, u organizaciji Udruge za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress“, Ilan Mor, boravio je u Daruvaru i to na okruglom stolu na temu „Prevencije rizika djece i mladih“ o čemu smo pisali OVDJE.

Posljednji put izraelski veleposlanik u Hrvatskoj, Gary Koren, u Bjelovaru je bio na otvorenju Jesenskog sajma u Gudovcu. Posjetio je tom prilikom i nekadašnju sinagogu, danas velebno izdanje Doma kulture u Bjelovaru. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!