Fotografija: Američki otpravnik zadovoljan je viđenim u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar
Galerija
Američki otpravnik zadovoljan je viđenim u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar

Amerikanac u Bjelovaru: "Vi ste predvodnici u iskorištavanju geotermalne energije u Hrvatskoj"

Putujući Hrvatskom u više navrata čuo sam o uspješnosti Bjelovara, poručio je otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Lewis FlemingOtpravnik poslova Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Mark Lewis Fleming boravi danas u Bjelovaru gdje ga je ugostio gradonačelnik Dario Hrebak.

Kako se moglo čuti na konferenciji za medije, jedna od važnijih tema njihovih razgovara je iskorištavanje geotermalne energije.

Dario Hrebak i Mark Lewis Fleming/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak i Mark Lewis Fleming/ Foto: Deni Marčinković

- Putujući Hrvatskom u više navrata čuo sam o uspješnosti Bjelovara. Prije dva mjeseca imali smo veliku konferenciju u Hrvatskoj na temu iskorištavanja geotermalne energije. Hrvatska se spominje kao geotermalni lider u Europi, a Bjelovar je svakako lider u Hrvatskoj, stoga me veseli što ću osobno u ovom gradu saznati nešto više o toj priči, poručio je Mark Lewis Fleming.

Odlična suradnja s američkom ambasadom

Zadovoljstvo posjetom američke delegacije iskazao je i gradonačelnik Hrebak.

- Imamo odličnu suradnju s američkom ambasadom. Nekoliko nas je puta posjetio bivši veleposlanik, a nadam se da će i budući kada ga izaberu. Ta suradnja rezultirala je s nekoliko sjajnih projekata, poput edukacije naših službenika u SAD-u. Također, danas ćemo razgovarati i o geotermalnom potencijalu, a posebno me veseli što ćemo obići i američku kompaniju koja je osnovana u Hrvatskoj. Naime, središte joj je upravo u Bjelovaru, gdje zapošljavaju 15 ljudi, a plan im je u sljedećih godinu dana zaposliti oko 100 Bjelovarčana i ljudi iz BBŽ, zaključio je Hrebak.

U 4. osnovnoj školi/ Foto: Grad Bjelovar
U 4. osnovnoj školi/ Foto: Grad Bjelovar
Posjet robotičkom centru/ Foto: Grad Bjelovar
Posjet robotičkom centru/ Foto: Grad Bjelovar

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, delegacija je obišla 4. osnovnu školu i njen robotički centar, Veleučilište u Bjelovar, spomenutu tvrtku Harter Management, Tehnološki park i tvrtku ED Solutions. 

Oblilazak Veleučilišta u Bjelovaru/ Foto: Grad Bjelovar
Oblilazak Veleučilišta u Bjelovaru/ Foto: Grad Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!