Fotografija: Igor Crnomarić ispred Odbora bjelovarskih branitelja ošto osudio čin banjalučke vlasti/ Foto: Deni Marčinković
Igor Crnomarić ispred Odbora bjelovarskih branitelja ošto osudio čin banjalučke vlasti/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarski Odbor za branitelje održao sjednicu: "Najstrože osuđujemo potez banjalučke vlasti"

"Gradonačelnik Stanivuković uopće nije zavrijedio našu pažnju, no morali smo reagirati s obzirom da se od zločinca radi heroj, a nevine žrtve s obje strane nitko ni ne spominje", ističe CrnomarićBJELOVAR - Nakon vijesti da je u Banjoj Luci otkrivena spomen-ploča majoru Milanu Tepióu, koji je 29. rujna 1991. godine, dignuo u zrak vojno skladište u okolici Bjelovara te u smrt sa sobom odveo 11 hrvatskih branitelja, održana je sjednica Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara.

Igor Crnomarić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i njihovih obitelji Grada Bjelovara poslao je na tu temu priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

"Bjelovar toga dana nije sravnjen sa zemljom isključivo radi hrabrosti i požrtvovnosti naših branitelja te Odbor najstrože osuđuje potez banjalučke vlasti.

Ratni zločinac u ulozi heroja

Postupak gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, koji bez imalo srama jednoga ratnog zločinca stavlja u rang heroja, više je nego skandalozan. Ne treba zaboraviti da je major Tepić svojim činom presudio i desetorici svojih mladih vojnika koji zasigurno nisu bili ni krivi za njegove postupke niti su trebali položiti život na takav način. Gradonačelnik Stanivuković, u biti, uopće nije zavrijedio našu pažnju, no morali smo reagirati s obzirom da se od zločinca radi heroj, a nevine žrtve s obje strane nitko ni ne spominje.

Odbor je zaključio i kako nije potrebno službeno reagirati prema Banjoj Luci s obzirom da je prosvjednu notu već uputio sam državni vrh, odnosno predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je također oštro osudio veličanje zloćina", piše u priopćenju Igora Crnomarića.