Fotografija: Obilježavanje 29. obljetnice pogibije bjelovarskih branitelja na slavonskobrodskom ratištu/ Foto: Ivica Vlašić
Galerija
Obilježavanje 29. obljetnice pogibije bjelovarskih branitelja na slavonskobrodskom ratištu/ Foto: Ivica Vlašić

Obilježena 29. obljetnica pogibije 18 pripadnika 105. brigade

U spomen na njihovu žrtvu održan je prigodni memorijalni program, a među ostalima, počast su odali i predstavnici udruga roditelja i obitelji poginulih hrvatskih branitelja Bjelovarsko-bilogorske županije.
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća jučer je u Slavonskom Brodu obilježena 29. obljetnica pogibije 18 hrvatskih branitelja, pripadnika 105. brigade, koji su život položili na slavonskobrodskom ratištu. U spomen na njihovu žrtvu održan je prigodni memorijalni program, a među ostalima, počast su odali i predstavnici udruga roditelja i obitelji poginulih hrvatskih branitelja Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske županije.

<p>Pripadnici Udruge 105. brigade/ Foto: Ivica Vlašić</p>

Pripadnici Udruge 105. brigade/ Foto: Ivica Vlašić

Također, vijence su položili i članovi Udruge 105. brigade na čelu s predsjednikom Željkom Paunom i zamjenikom zapovjednika postrojbe Mirkom Antolićem te predstavnici drugih bjelovarskih i slavonskobrodskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Stradalih branitelja i suboraca prisjetili su se i predstavnik Grada Bjelovara i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara Igor Crnomarić, predstavnici Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Tanja Novotni Golubić te predstavnici Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem.

<p>Predstavnici bjelovarskih udruga, Grada i Županije/ Foto: Ivica Vlašić</p>

Predstavnici bjelovarskih udruga, Grada i Županije/ Foto: Ivica Vlašić

Molitvu za sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu, napose pripadnike 105. bjelovarske brigade, vodio je kapelan brodske župe sv. Nikole Tavelića, vlč. Davor Tomić.

<p>Spomen područje u Slavonskom Brodu/ Foto: Ivica Vlašić</p>

Spomen područje u Slavonskom Brodu/ Foto: Ivica Vlašić