Fotografija: Bjelovarčane će ovaj vikend zabavljati grupa Vatra, a idući četvrtak, na sam Dan grada - Slavonske lole/Foto: Božo Radić/CROPIX, Ivo Ravlić/CROPIX
Galerija
Bjelovarčane će ovaj vikend zabavljati grupa Vatra, a idući četvrtak, na sam Dan grada - Slavonske lole/Foto: Božo Radić/CROPIX, Ivo Ravlić/CROPIX

Bjelovar uskoro slavi svoj dan: "U subotu dolazi "Vatra", a na sam rođendan "Slavonske lole"

Kao uvertira Danu grada koji se obilježava 29. rujna, od 23. do 25. rujna u središtu Bjelovara održat će se i tradicionalni Dani medaVeć tradicionalno u sklopu proslave Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja u središtu grada održavaju se i Dani meda - Pčelari Gradu Bjelovaru. Ove godine manifestacija slavi mini jubilej, odnosno svoje 15. izdanje, a održava se kao uvertira Danu grada od 23. do 25 rujna.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, kućice na korzu tih dana radit će od 9 do 20 sati.

Mala pčelarska radionica

- Uz pčelare predstavit će se i drugi proizvođači domaćih proizvoda te pozivam sve građane da dođu. Manifestacije je i edukativnog karaktera, jer će djeca imati priliku čuti zašto je važno jesti lokalnu hranu, poručio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

Plakat manifestacije/ Foto: Deni Marčinković
Plakat manifestacije/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima pčelarke Vere Marušić, edukacija je namijenjena za sve učenike trećih razreda bjelovarskih osnovnih škola.

- Prvog dana manifestacije u bjelovarskom KMC-u održat će se spomenuta edukacija, koju će proći oko 300 učenika. Svaka škola dobit će svoj školski sat. Nadalje, pred nama su hladni dani stoga pozivam sve građane da iskoriste prilike te da se opskrbe medom i proizvodima od meda, poručila je Vera Marušić dodavši da će se predstaviti 12 OPG-ova s mednim proizvodima.

Poznata glazbena imena

Bjelovarski dogradonačelnik na konferenciji je otkrio i izvođače zadužene za glazbeni dio proslave Dana Grada i Dana bjelovarskih branitelja.

Dani meda održat će se od 23. do 25. rujna/ Foto: Deni Marčinković
Dani meda održat će se od 23. do 25. rujna/ Foto: Deni Marčinković

- U subotu, 24. rujna nastupa grupa Vatra od 21 sat na paviljonu, a predgrupa im je grupa Les, dok će u nedjelju nastupiti Karo bend, također domaći bend. Na sam Dan Grada Bjelovara, u četvrtak 29. rujna nastupit će Slavonske lole, poručio je Brajdić.