Fotografija: Damir Lneniček i Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Galerija
Damir Lneniček i Marko Marušić/ Foto: BBŽ

BBŽ gradovima i općinama darovala vodovodnu infrastrukturu vrijednu 58 milijuna kuna

Župan Marko Marušić održao je danas kolegij s gradonačelnicima i načelnicima općina, a na dnevnom redu bile su dvije temeBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić održao je danas kolegij s gradonačelnicima i načelnicima općina.

Gradonačelnici i načelnici/ Foto: BBŽ
Gradonačelnici i načelnici/ Foto: BBŽ

Na dnevnom redu ovog puta bile su dvije teme i to šeste izmjene i dopune Prostornog plana BBŽ te sklapanje ugovora o darovanju komunalnih vodnih građevina, odnosno magistralnog županijskog vodovoda.

Dragan Lučić, Marko Marušić i Ivan Ivančić/ Foto: BBŽ
Dragan Lučić, Marko Marušić i Ivan Ivančić/ Foto: BBŽ

- Mijenjamo dosadašnju praksu jer želimo čuti prijedloge naših gradonačelnika i načelnika kada je izrada Prostornog plana u pitanju. Želimo izbjeći potencijalne probleme, odnosno otkloniti sve moguće zapreke koje bi budući investitori eventualno mogli imati na području naše županije zbog lošeg plana. Sada nam slijedi izrada studije zaštite okoliša, a potom i javno savjetovanje. Po završetku tih procesa, krajem godine planiramo donijeti novi Prostorni plan BBŽ, pored ostalog kazao je nakon sastanka župan Marušić.

Župan Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković
Župan Marko Marušić/ Foto: Deni Marčinković

Što se tiče ugovora o darovanju magistralnog vodovoda, župan je kazao da se radi o zakonskom usklađivanju.

- Zakonom o vodnim uslugama i odredbom o uslužnim područjima propisano je da se kompletna imovina u vlasništvu županije prenese na novog isporučitelja, odnosno na Vodne usluge Bjelovar. Konkretno, riječ je o imovini vrijednoj nešto više od 58 milijuna kuna, koju smo darovali svim jedinicama lokalne samouprave, a one će pak s tom imovinom participirati kod novog isporučitelja, zaključio je župan Marušić.

Boro Bašljan i Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Boro Bašljan i Marko Marušić/ Foto: BBŽ