Fotografija: Svi osnovnoškolci s područja BBŽ imat će besplatan prijevoz/ Foto: BBŽ
Galerija
Svi osnovnoškolci s područja BBŽ imat će besplatan prijevoz/ Foto: BBŽ

BBŽ osigurala besplatan prijevoz svim osnovnoškolcima: "Više od 50 posto učenika su putnici"

Riječ je o sporazumu koji se potpisuje na dvije godine. U sklopu javne nabave stigle su dvije ponude, i to Čazmatransa od 24 milijuna i Slavonija busa od 33 milijuna kuna bez PDV-a, kaže MarušićNakon što je Županijska skupština ovog tjedna dala suglasnost, župan Marko Marušić i predsjednik Uprave Čazmatrans – Nove d.o.o. Damir Pavlović potpisali su Okvirni sporazum o prijevozu učenika osnovnih škola kojima je Županija osnivač, piše BBŽ.

- Riječ je o sporazumu koji se potpisuje na dvije godine, za razliku od dosadašnjeg Okvirnog sporazuma koji je vrijedio četiri godine. Proveli smo otvoreni postupak javne nabave čiju smo vrijednost procijenili na 24 milijuna kuna bez PDV-a. Stigle su dvije ponude, Čazmatransa koji se zadržao u tih 24 milijuna i Slavonija busa koji je ponudio devet milijuna kuna više, dakle 33 milijuna kuna bez PDV-a – kazao je župan.

Ugovor su potpisali župan Marko Marušić i predsjednik Uprave Čazmatrans – Nove d.o.o. Damir Pavlović/ Foto: BBŽ
Ugovor su potpisali župan Marko Marušić i predsjednik Uprave Čazmatrans – Nove d.o.o. Damir Pavlović/ Foto: BBŽ

Istaknuo je i da osnovne škole kojima je Županija osnivač pohađa 6.500 učenika, a više od 50 posto su putnici.

Besplatan prijevoz nije bio doveden u pitanje

- Mi im na ovaj način nastavljamo osiguravati besplatan prijevoz i to nikad nije bilo dovedeno u pitanje, bez obzira na rast cijena goriva – istaknuo je Marušić.

Predsjednik Uprave Čazmatrans – Nove d.o.o. Damir Pavlović kazao je kako je to nastavak dobre suradnje jer je Čazmatrans i prije bio glavni prijevoznik za županijske škole. Najavio je i poboljšanje usluge.

- Pred potpisom smo ugovora za nabavu 25 autobusa novije proizvodnje, ne potpuno novih jer imamo problem s tržištem, tako da ćemo obnoviti vozni park jer ovakvi ugovori, a posebno kad su na četiri ili pet godina, omogućuju da se lakše zadužimo i lakše planiramo – kazao je Pavlović dodavši da Čazmatrans odgovorno, kvalitetno i sigurno ispunjavati ugovornu obvezu, prenosi BBŽ.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!