Fotografija: Grad Čazma slavi svoj dan/ Foto: BBŽ
Galerija
Grad Čazma slavi svoj dan/ Foto: BBŽ

Čazma slavi svoj dan. Pirak: "Napokon je ovdje s nama i župan BBŽ"

Da je spreman pomoći i surađivati s našim gradom, novi župan pokazao je već nakon izbora, a vjerujem da ćemo uskoro tu suradnju primijetiti i na prometnicama te zdravstvenim ustanovama, kazao je PirakPolaganjem vijenaca u paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima službeno je započelo obilježavanje Dana grada Čazme. Kako i priliči, održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj je nakon dugo godina prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan, što je, između ostalog, u svom govoru pohvalio i gradonačelnik Dinko Pirak.

Polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima/ Foto: BBŽ
Polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima/ Foto: BBŽ

- Pozitivan pomak dogodio se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i konačno, nakon niza godina na proslavi našeg Dana s nama je i naš župan. Ovom prilikom još jednom zahvaljujem se Marku Marušiću na dolasku, a da je spreman pomoći i surađivati s našim gradom novi župan je pokazao već nakon izbora posjetivši našu tvrtku Čazmatrans. Bolja suradnja sa Županija već je vidljiva, na primjeru Čazmatransa i škole u Mikleušu, a vjerujem da ćemo uskoro tu suradnju primijetiti i na županijskim prometnicama, zdravstvenim ustanovama i drugim segmentima, pored ostalog kazao je Pirak. 

Dinko Pirak/ Foto: BBŽ
Dinko Pirak/ Foto: BBŽ

U svom govoru gradonačelnik se osvrnuo i na niz uspješno realiziranih projekata poput obnove i uređenja dječjeg vrtića, obnove mjesnih i vatrogasnih domova, izgradnje sustava odvodnje, obnove cesta, uređenja mjesta za rekreaciju i druženje, a vrhunac bi svakako trebao biti provođenje europskog projekta Čazma Natura u sklopu kojeg se gradi prvi biološki bazen u Hrvatskoj.

Biser županije

Među brojnim uzvanicima, u Čazmi je danas bio i koprivničko-križevački župan Darko Koren te predstavnici slovenske općine Radlje ob Dravi, a čestitke je Čazmancima uputio i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić/ Foto: BBŽ

- Do sada se Županija maćehinski odnosila prema gradu Čazmi i meni je motivacija tu priču promijeniti. Mislim da je Čazma biser naše županije i vjerujte mi da ću raditi sve na daljnjem razvoju kako ovog grada, tako i cijele naše županije. Upoznao sam se s problemima koji muče Čazmu, poput zdravstvene zaštite u Domu zdravlja i ne treba bježati od toga. Zajednički ćemo raditi da riješimo problem nedostatak liječnika i medicinskog osoblja, kazao je Marušić izrazivši zadovoljstvo činjenicom da se Čazma razvija te je kao takva primamljiva mladima. 

Nagrađeni pojedinci i udruge

Svečane sjednice tradicionalno su i prilika za odavanje priznanja najboljim pojedincima i udrugama. Ovogodišnji dobitnik Zlatnog grba Grada Čazme je Milan Ruškovec, vlasnik ugostiteljskog obrta „Brzi“, a priznanje za svoj rad dobile su i Čazmanske mažoretkinje te Moto klub Usamljeni jahači Čazma.

Ovogodišnji dobitnici gradskih priznanja/ Foto: BBŽ
Ovogodišnji dobitnici gradskih priznanja/ Foto: BBŽ

Proslava Dana grada Čazme brojnim kulturnim i zabavnim događanjima obilježava se tijekom cijelog srpnja, a vrhunac će svakako biti ovog vikenda, kada će u središtu grada svoje koncerte održati Vatra, Halid Bešlić i Begini. 

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme/ Foto: BBŽ
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme/ Foto: BBŽ