Fotografija: Zamjenica župana Marija Jungić i župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Galerija
Zamjenica župana Marija Jungić i župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Marušić: U svim školama nastava u ponedjeljak počinje u učionicama, online nije opcija

"Neovisno o poskupljenjima, djeca u školama neće biti u hladnom te osnivač i škole zajedno moraju pokušati racionalizirati troškove i ostvariti određene uštede", rekao je MarušićS ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija sastanak su, uoči početka nove školske godine, održali župan Marko Marušić, njegova zamjenica Marija Jungić i Andrea Prugovečki Klepac, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje, javlja BBŽ.

Razgovaralo se o izazovima koje donosi školska 2022./23. godina, posebno vezano uz drastično poskupljenje cijene plina i struje.

Župan Marušić je istaknuo da nas očekuje neizvjesna jesen u kojoj se računa i na pomoć države. No, neovisno o poskupljenjima poručio je da djeca u školama neće biti u hladnom te da osnivač i škole zajedno moraju pokušati racionalizirati troškove i ostvariti određene uštede.

Ravnatelji škola na sastanku u prostorijama Županije / Foto: BBŽ
Ravnatelji škola na sastanku u prostorijama Županije / Foto: BBŽ

Također je naglasio da će svi učenici nastavu pohađati u školi, a ne na daljinu, bez obzira na radove koji traju u pojedinim školskim zgradama. Najopsežniji su trenutačno na OŠ Rovišće, no i njihovi učenici će nastavu imati u učionicama i to prema istom rasporedu od prošle školske godine. 

Razgovaralo se i o osiguranju prijevoza učenika osnovnih škola. Prema riječima pročelnice Prugovečki Klepac u tijeku je postupak javne nabave. Iako on neće biti završen do početka nastave, problema s prijevozom neće biti jer je s Čazmatransom već postignut dogovor.