Fotografija: Gradski derbi na rasporedu je u subotu u 14 sati/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Gradski derbi na rasporedu je u subotu u 14 sati/ Foto: Deni Marčinković

U bilogorskom "El Clasicu" obje ekipe nadaju se pobjedi. Ulaz samo s covid potvrdama

Nakon nešto lošijeg otvaranja sezone, nogometaši s Logora u posljednja četiri kola ostvarili su isto toliko pobjeda, dok su Mladostaši svoja zadnja dva susreta izgubili



Bilogorski "El Clasico", kako se popularno voli nazivati derbi između NK Bjelovara i NK Mladosti iz Ždralova, nakon dugo godina ponovno je pobudio interes brojnih ljubitelja nogometa u Bjelovaru i široj okolici. 

Bodovna izjednačenost

Najveći razlog zašto se o današnjoj utakmici naveliko priča posljednjih dana, svakako je bodovna izjednačenost ova dva gradska rivala, koja je proteklih sezona redovito izostajala. Također, nije zanemariv niti podatak da su očekivanja od ove sezone poprilično velika u oba tabora, a pogled na ligašku ljestvicu te ambicije, barem za sad i opravdava.

Naime, u derbi susret 11. kola nogometaši Mladosti ulaze s 21 osvojenim bodom, zahvaljujući kojima dijele drugo mjesto ligaške ljestvice s Poletom. Bjelovar se pak nalazi na četvrtoj poziciji, s tek jednim bodom manje na svom kontu, a treba reći i to da čelnu poziciju 3. HNL Sjever drži križevački Radnik, koji je u dosadašnjem dijelu natjecanja osvojio 22 boda. 

Bjelovar u boljoj formi

Nakon što su nešto lošije otvorili sezonu, nogometaši s Logora u posljednja četiri kola ostvarili su isto toliko pobjeda te u sutrašnju utakmicu, u kojoj su i domaćini, ipak ulaze u nešto boljoj formi. 

Najavljeno lijepo vrijeme moglo bi privuči veliki broj gledatelja/ Foto: Deni Marčinković
Najavljeno lijepo vrijeme moglo bi privuči veliki broj gledatelja/ Foto: Deni Marčinković

- Sve je spremno za današnji dvoboj i s nestrpljenjem očekujemo prvi sučev zvižduk. Svi su zdravi te Mladost dočekujemo u kompletnom sastavu. Naravno da želimo osvojiti sva tri boda, međutim derbiji su takvi da uvijek mogu otići i na jednu i na drugu stranu. Mišljenja sam da ako neka ekipa danas ostvari pobjedu, ujedno će postati i najveći favorit za osvajanje naslova, poručio je predsjednik NK Bjelovara Marko Ćurić.

Ovo nije utakmica sezone

S druge strane, iako su u posljednja dva nastupa ubilježili poraze od Poleta i Gorice, Mladostašima je današnja utakmica daleko od "biti ili ne biti".

- Do kraja prvenstva u igri je još 40-tak bodova, stoga 13. kolo definitivno nije utakmica sezone. Međutim, naša očekivanja uoči svake utakmice uvijek su ista. Ne bojimo se nikoga i uvijek idemo po pobjedu. Derbi je uvijek poseban gušt i nadam se da će biti što više ljudi na tribinama te da ćemo svi zajedno uživati u nogometu. Što se igračkog rostera tiče, onih 11 koji istrče na teren, uvijek su najboljih 11, rekao je Vjekoslav Ćalušić, direktor NK Mladosti. 

Ulaz samo s potvrdama

Najveći županijski derbi kao što smo već rekli, igra se na Gradskom stadionu s početkom u 14 sati. Ulaz gledateljima je dopušten uz predočenje Covid potvrde, negativnog PCR testa ili potvrde o preboljenju covida u posljednjih šest mjeseci. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a organizatori su u suradnji s brojnim sponzorima pripremili tombolu na poluvremenu.