Fotografija: Zadnjih 20 minuta Mladostaši su krenuli na sve ili ništa/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Zadnjih 20 minuta Mladostaši su krenuli na sve ili ništa/ Foto: Deni Marčinković

VIDEO U triler završnicama nogometaši Mladosti i Bjelovara izborili prolazak dalje u Kupu

Mladostaši su preokretom u posljednjim minutama svladali Neretvanac, dok je Bjelovar bio uspješniji nakon izvođenja jedanaesteraca




Nogometaši Mladosti i Bjelovara sretno i spretno prošli su svoje prepreke u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. Mladostaši su na Brdu u šokantnoj završnici slavili s 4:2 protiv opuzenskog Neretvanca, dok su momci s Logora u Ludbregu prolazak dalje izborili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Susret dva prvaka

Utakmica između Mladosti i Neretvanca uvelike je opravdala status derbija pretkola. Gosti su bolje otvorili susret te su poveli praktički u prvom napadu. Mrežu domaćeg vrata u 3. minuti zatresao je Dominik Bačić, dok je svega minutu poslije rezultat poravnao Vedran Milić preciznim izvođenjem kaznenog udarca.

<p>U ludoj završnici Mladost je pobijedila Neretvanac/ Foto: Deni Marčinković</p>

U ludoj završnici Mladost je pobijedila Neretvanac/ Foto: Deni Marčinković

Na novo uzbuđenje nije trebalo dugo čekati jer je Dominik Topić u 12. minuti ponovno doveo Neretvanac u vodstvo. Do odmora mreže su mirovale, a nešto bolji dojam na terenu ipak su ostavili prošlogodišnji prvaci 3. HNL Jug.

Igrači Neretvanca konkretniji su bili i u prvoj polovici drugog dijela u kojima su prečka i stativa spasile domaće od većeg rezultatskog zaostatka. Posljednjih dvadeset minuta Mladostaši su krenuli na sve ili ništa te se igra u tom periodu preselila pred gostujuća vrata.

Luda završnica

U trenutcima kad se većina gledatelja počela miriti s ispadanjem domaće momčadi već u pretkolu, a dobar dio njih i napustilo stadion, uslijedio je preokret kakav se rijetko viđa. Najprije je u 89. minuti Ivan Abramović preciznim udarcem stvari vratio na početak, da bi već u idućem napadu David Žabec matirao Dizdara i donio Mladosti toliko željeno vodstvo. Nokautirani gosti tek što su drugi put u dvije minute krenuli s centra, ponovno gube loptu, a točku na i za veliko slavlje Mladostaša pogotkom je stavio Luka Nakić.   

<p>Slavlje nakon trećeg pogotka/ Foto: Deni Marčinković</p>

Slavlje nakon trećeg pogotka/ Foto: Deni Marčinković

<p>Trener NK Mladosti Danijel Lovrić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Trener NK Mladosti Danijel Lovrić/ Foto: Deni Marčinković

- Utakmica je bila vrhunska za gledatelje, koji su mogli uživati u preokretima. Neretvanac je zbilja pokazao kao odlična mlada i organizira ekipa. Što se nas pak tiče, imali smo dosta neobjašnjivih individualnih grešaka, međutim igra u posljednjih 20 minuta više mi znači nego cijela utakmica, jer smo pokazali pobjednički karakter. Čestitam dečkima, ova kupa nagrada je za sve, a sada se okrećemo prema suboti. Igramo doma s Podravcem te idemo po sva tri boda, kazao je zadovoljno nakon utakmice trener Mladost Danijel Lovrić.

Bjelovar sigurniji s bijele točke

Ništa manje neizvjesno nije bilo niti u Ludbregu, u kojem su nogometaši Bjelovara nakon 120 minuta igre bez pogodaka, uspješnijim izvođenjem jedanaesteraca svladali Podravinu. Rezultat nakon penala iznosio je 3:5.

Prema riječima predsjednika kluba Marka Ćurića, cijelu utakmicu Bjelovarčani su bili bolji protivnik, međutim dobru igru nisu uspjeli okruniti pogotkom.

- Mislim da smo bili konkretniji svih 120 minuta, iako su i igrači Podravine imali nekoliko dobrih prilika. Pred sam kraj regularnog dijela domaćin je ostao bez najboljeg igrača, međutim tu prednost nismo uspjeli konkretizirati u produžetcima. Srećom, na jedanaestercima smo bili mirni i sigurniji te smo izborili prolazak u iduću fazu. Nadamo se da ćemo izvući nekog atraktivnog protivnika koji bi privukao veći broj ljudi na stadion ili pak nešto slabijeg, gdje bi lakše izborili prolazak dalje, istaknuo je Ćurić.

Voljom ždrijeba odlučeno je da Bjelovar u idućem kolu igra s Rudešom, dok će Mladost prolaz pokušati izboriti protiv Intera iz Zaprešića. Oba naša predstavnika u tim susretima igrat će na domaćim terenima, a ti ogledi na rasporedu bi trebali biti u srijedu 22. rujna. Što se pak prvenstva tiče, Mladost će u subotu na Brdu dočekati Podravac iz Virja, dok će Bjelovar na noge Radniku iz Križevaca. 

<p>Simpatizeri Mladosti uživali su utakmici punoj preokreta/ Foto: Deni Marčinković</p>

Simpatizeri Mladosti uživali su utakmici punoj preokreta/ Foto: Deni Marčinković