Fotografija: Foto: Slavica Trgovac Martan/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Slavica Trgovac Martan/MojPortal.hr

Obnavlja se dom u V. Korenovu: "Ovo je tek djelić slagalice, u 7 godina smo napravili čuda"

"S obnovom domova nastavljamo već ove jeseni, kada na red stiže mjesni dom u Trojstvenom Markovcu. Vrijednost te investicije je 240 tisuća eura", kaže zamjenik gradonačelnika Igor BrajdićPočela je nova faza obnove mjesnog doma u Velikom Korenovu. Nakon što je prošle godine na objektu promijenjena stolarija te dotjerana unutrašnjost i postavljeni klima uređaji, na red je došla i obnova pročelja. Posao je to vrijedan 37 480 eura koji obavlja bjelovarska tvrtka Lovrić Interijeri.

Brojni projekti

- S obnovom domova nastavljamo već ove jeseni, kada na red stiže mjesni dom u Trojstvenom Markovcu. Vrijednost te investicije je 240 tisuća eura. Polovicu iznosa povukli smo iz EU fondova, dok će ostatak biti pokriven iz gradskog proračuna – kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić prilikom obilaska gradilišta u Korenovu, dodajući kako će za iduću godinu u planu obnova doma u Novoseljanima.

Dom će zasjati novim sjajem/Foto: Slavica Trgovac Martan/MojPortal.hr
Dom će zasjati novim sjajem/Foto: Slavica Trgovac Martan/MojPortal.hr

Ulaganje u domove tek je djelić velike slagalice koju aktualna gradska vlast slaže posljednjih sedam godina, naglašava Brajdić.

-  ovih sedam godina U Bjelovaru se radilo jako puno, možda se na prvu ne čini tako, ali kad se sve stavi na papir, zaista se vidi da je učinjeno puno. Od obnove Doma kulture i korza, izgradnje vrtića, obnove škola, uvođenja domaće hrane u škole i vrtiće. S izgradnjom kanalizacije smo trenutno na 70 posto, a vodovoda na 100. Izgradili smo dva stadiona, obnovili smo Borik, gradski bazen, obnavljamo zgrade u povijesnoj jezgri, raspisan je natječaj za terme u Velikom Korenovu, ukinuli smo prirez i porez na potrošnju, smanjujemo porez na dohodak, izgradila se istočna obilaznica, gradi se brza cesta, obnavljamo ulice u centru i Vinkovićevo naselje, izmještamo kamionski promet iz središta grada, izmijenili smo uličnu rasvjetu, ozeljenjujemo grad, ulažemo u turizam – spomenuo je samo neke od realiziranih projekata Igor Brajdić.

Mještani zadovoljni

Pritom nisu zaboravljena niti prigradska naselja, što mogu potvrditi upravo i mještani Velikog Korenova. Stoga ih je i novo ulaganje u mjesni dom itekako obradovalo.

Obilazak gradilišta/Foto: Slavica Trgovac Martan/MojPortal.hr
Obilazak gradilišta/Foto: Slavica Trgovac Martan/MojPortal.hr

- Ova investicija nam svima puno znači jer je dom često u funkciji, koristi se za karmine i slične prigode. Kad sam 2019. godine postao predsjednik mjesnog odbora dom je bio u stvarno derutnom stanju, bile su potrgane stolice i klupe. Stoga smo u dogovoru s Gradom krenuli obnavljati i opremati objekt u fazama – kazao je Mateo Kunić, predsjednik Mjesnog odbora Veliko Korenovo.

Nakon što u potpunosti bude obnovljen, dom će, vjeruje Kunić, još češće biti u funkciji. Ove godine iznajmljen je 11 puta, dok su svi domovi na području grada u funkciji lani bili 478, a ove godine 218 puta.

Foto: Slavica Trgovac Martan/MojPortal.hr
Foto: Slavica Trgovac Martan/MojPortal.hr

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!