Fotografija: Gorica je ipak opravdala ulogu favorita/ Foto: Deni Marčinković
Gorica je ipak opravdala ulogu favorita/ Foto: Deni Marčinković

Gorica ipak prejaka, Mladostaši u finišu susreta promašili penal

Unatoč porezu nogometaši s Brda pružili su odličan otpor, odnosno što bi se sportskim žargonom reklo "skupo su prodali svoju kožu"



Nogometaši Mladosti iz Ždralova zaustavljeni su i 1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Očekivano, prvoligaš iz Velike Gorice slavio je rezultatom 2:0. 

Unatoč porezu nogometaši s Brda pružili su odličan otpor, odnosno što bi se sportskim žargonom reklo "skupo su prodali svoju kožu". Prvih 45 minuta proteklo je bez većih uzbuđenja te su mreže u tom dijelu utakmice mirovale. Na samom otvaranju drugog poluvremena Jakov Gogić skrivio je kazneni udarac, kojeg je Vlatko Stojanovski pretvorio u vodstvo domaćina. 

Promašen penal

Pogodak za povećanje prednosti, a kasnije će se ispostaviti i konačnih 2:0, djelo je Martina Šrolera, koji je vratara Mladosti Kristijana Srbljanovića matirao u 60. minuti. U zadnjih pola sata utakmice Mladostaši su imali nekoliko izglednih prilika, a najbliže pogotku bio je Jakov Gogić, međutim njegov udarac s bijele točke u 81. minuti zaustavio je Dominik Kotarski.

Kao što smo već rekli, unatoč porazu protiv favoriziranog protivnika, nogometaši Mladosti mogu biti ponosni na svoj ovogodišnji nastup u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu. Igrači s Brda na teren će ponovno već u subotu, kada će na Gradskom stadionu u Bjelovaru snage odmjeriti s istoimenim gradskim rivalom. Ova utakmica na rasporedu je u 14 sati.