Fotografija: NK Bjelovar uspješno otvorio novu sezonu/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
NK Bjelovar uspješno otvorio novu sezonu/ Foto: Deni Marčinković

Nogometaši Bjelovara sedmicom ispratili Podravac, Ždralovi remizirali u Varaždinu

Isprobali smo čak 16 igrača i mogu biti zadovoljan. Najvažnije je da smo prvo kolo završili pobjedom, a mislim da se već vidi razlika u odnosu na proljetnu igru, kazao je Papac




Nogometaši Bjelovara na najbolji su mogući način otvorili novu sezonu, od koje uprava kluba ima velika očekivanja. Naime, u prvom kolu 3. HNL Sjever domaći igrači ispratili goste iz Virja s velikih 7:0.

Oko 200-tinjak gledatelja, koji su danas posjetili Logor, svih 90 minuta gledali su igru na jedan gol, odnosno popularnu „viktoriju“. Vratar Podravca Jasmin Ramaj prvi put je loptu iz svoje mreže vadio već u 6. minuti, kada ga je preciznim udarcem s par metara  svladao Jakov Pranjić.

Efikasni domaćini

Do povećanja vodstva došlo je već za dvije minute, a prvi put ove sezone u listu strijelaca upisao se Hrvoje Trupac. Dobru igru u prvom poluvremenu nogometaši Bjelovara okrunili su još jednim pogotkom i to u 28. minuti, a precizan je ovoga puta bio Adrijan Coha.

<p>Gotovo cijeli susret igralo se pred golom Podravca/ Foto: Deni Marčinković</p>

Gotovo cijeli susret igralo se pred golom Podravca/ Foto: Deni Marčinković

Veći dio drugog poluvremena proteklo je bez prevelikih uzbuđenja, da bi u posljednjih 17 minuta Bjelovarčani još četiri puta zatresli mrežu gostujućeg vrata. Najprije je to u 73. minuti za nogom pošlo Domagoju Škori, potom i tri minute kasnije Vedranu Kočišu. Do kraja susreta svoje prve ovosezonske pogotke postigli su u 82. minuti Marko Pranjić, a efikasno poslijepodne zaključio je Vinicius Muniz Riberio u pogotkom 87. minuti.

Igralo čak 16 igrača

Zadovoljstvo otvaranjem sezone nakon utakmice nije krio niti trener Nikola Papac.

- Da nam je netko prije utakmice dao 7:0, naravno da bi to prihvatili, međutim možda smo mogli postići još koji pogodaka iz nekoliko čistih situacija. Isprobali smo čak 16 igrača i mogu biti zadovoljan. Najvažnije je da smo prvo kolo završili pobjedom, a mislim da se već vidi razlika u odnosu na proljetnu igru. Još uvijek nismo kompletni, a za neke ozbiljne prognoze je još prerano. Idemo iz utakmice u utakmicu, kazao je Papac.

<p>Nikola Papac, trener NK Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković</p>

Nikola Papac, trener NK Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković

Spomenimo i to da su nogometaši Mladosti iz Ždralova na otvaranju sezone odigrali bez golova protiv Varteksa u Varaždinu. U idućem kolu Bjelovarčani će na gostovanje u Križevce protiv tamošnjeg Radnika, dok će Mladostaši na Brdu ugostiti Podravac.

Prije idućih prvenstvenih ogleda obje ekipe u srijedu čekaju i kup utakmice u kojima će Bjelovar odmjeriti snage s Podravinom u Ludbregu, dok će u Ždralovima gostovati Neretvanac iz Opuzena.