Fotografija: Marijan Kustić neće održati Šukerovo obećanje/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Marijan Kustić neće održati Šukerovo obećanje/ Foto: Deni Marčinković

Ništa od Šukerovih milijuna. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić: "Ja nisam nikome ništa obećao"

Što se tiče financijske pomoći, HNS je županijskom nogometnom savezu prije nekoliko mjeseci dao 1,1 milijun kuna za infrastrukturu i uvijek ćemo poticati takva ulaganja, kazao je Kustić- Prije svega, ja nisam nikome ništa obećao, to su riječi bivšeg predsjednika. Što se tiče financijske pomoći, HNS je županijskom nogometnom savezu prije nekoliko mjeseci dao 1,1 milijun kuna za infrastrukturu i uvijek ćemo poticati takva ulaganja, tim riječima predsjednik HNS-a Marijan Kustić odgovorio je na pitanje vezano za obećanja njegovog prethodnika Davora Šukera.

Predsjedniku HNS-a domaćini predstavili kako će novi stadion na Logoru izgledati/ Foto: Deni Marčinković
Predsjedniku HNS-a domaćini predstavili kako će novi stadion na Logoru izgledati/ Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, Šuker je u svojstvu prvog čovjeka hrvatskog nogometa krajem prošle godine boravio u Bjelovaru i tom prilikom kazao da će HNS pomoći izgradnju Gradskog stadiona u Bjelovaru i to iznosom od milijun kuna, dok će za novi stadion u Ždralovima izdvojiti 750 tisuća kuna. 

Pomoć HNS-a bitno manja

Sada je potpuno jasno da od te pomoći neće biti ništa, odnosno pomoć HNS-a za gradnju stadiona bit će kud i kamo manja. Zanimljivo, nakon što su čelnici HNS-a, Grada i Županije završili izjave za medije, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak pred svima je kazao da sva sredstva koja Savez planira uložiti u izgradnju stadiona, preusmjere na stadion u Ždralovima, dok će troškove izgradnje Gradskog stadiona u potpunosti snositi grad. 

Obilazak Gradskog stadiona/ Foto: Deni Marčinković
Obilazak Gradskog stadiona/ Foto: Deni Marčinković

Gradski stadion Bjelovar u izgradnji/ Foto: Deni Marčinković
Gradski stadion Bjelovar u izgradnji/ Foto: Deni Marčinković

Ovo su ujedno najvažnije poruke današnjeg posjeta predsjednika HNS-a središtu Bjelovarsko-bilogorske županije. Marijan Kustić obišao je oba gradilišta te se tom prilikom osim sa županom i gradonačelnikom, susreo i sa svojim zamjenikom te predsjednikom NS BBŽ-a Slavkom Prišćanom, kao i s predstavnicima oba bjelovarska trećeligaša.

- Cilj mi je raditi na poboljšanju odnosa s lokalnim čelnicima neovisno o tome koje su oni političke opcije, jer je naš interes  razvoj infrastrukture po gradovima i općinama. Teško je naći pojedince koje žele ulagati u sport općenito, pa tako i u nogomet. Čelništvo Mladosti iz Ždralova svakako su dobar primjer i tim ljudima treba dati poticaj. Drago mi je i što Grad Bjelovar ulaže svoja sredstva u izgradnju stadiona i to također podržavamo i pohvaljujemo, pored ostalog kazao je čelnik HNS-a.

Dobra suradnja dva gradska kluba

U svom izlaganju bjelovarski gradonačelnik, između ostalog, kazao je da bi političari trebali manje pričati, a više raditi po pitaju sporta.

Nakon Logora, župan, gradonačelnik te predsjednik HNS-a sa suradnicima posjetili su i stadion na Brdu/ Foto: Grad Bjelovar
Nakon Logora, župan, gradonačelnik te predsjednik HNS-a sa suradnicima posjetili su i stadion na Brdu/ Foto: Grad Bjelovar

- Drago mi je što nova vodstva NK Bjelovara i NK Mladosti imaju dobru suradnju i velike ambicije, a mi ćemo ih u tome pratiti. Što se tiče Gradskog stadiona u Bjelovaru, sve što je do sada izgrađeno, napravili smo sami. Bilo da je riječ o terenu s umjetnom travom ili izgradnji novog stadiona, čija vrijednost s parkiralištem iznosi 22 milijuna kuna. Nadalje, budući da NK Mladost sama gradi novi stadion, Grad im je povećano izdvajanja za natjecanja na 2,5 milijuna kuna, istaknuo je Hrebak.

Zadovoljstvo dolaskom predsjednika HNS-a, kao i razvojem nogometne infrastrukture u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, iskazao je i župan Marko Marušić.

Prenamjena sredstava

- Svima nam je cilj da se mladi ljudi bave sportom te da imaju adekvatne uvjete za rad. Županija će u tome biti podrška u onoj mogućnosti koju možemo pružiti. Posebno sam sretan što se gradi stadion u Bjelovaru, jer sam i sam nekada ovdje trenirao nogomet, odnosno odrastao sam na ovom stadion, poručio je župan Marušić.

Predsjednik HNS-a upoznat je i s planom konačnog izgleda stadiona na Brdu/ Foto: Grad Bjelovar
Predsjednik HNS-a upoznat je i s planom konačnog izgleda stadiona na Brdu/ Foto: Grad Bjelovar

Kustićev dolazak u Bjelovar, prema Prišćanovim riječima, dokaz je dobre suradnje NS BBŽ-a i HNS-a.

- Do sada smo od Saveza dobili 600 tisuća kuna za opremu svih klubova u našoj županiji te 1,1 milijun kuna za terene i infrastrukturu. Potonji iznos prije svega bio je namijenjen za oda stadiona u izgradnji, međutim u dogovoru sa županom odlučili smo ih prenamijeniti za sve naše klubove. Iako predsjednik nije obećao dodatna sredstva, siguran sam da ćemo u idućih godinu ili dvije povući još novca za županijski savez, zaključio je Prišćan.

Stadiona NK Mladosti iz Ždralova u izgradnji/ Foto: Grad Bjelovar
Stadiona NK Mladosti iz Ždralova u izgradnji/ Foto: Grad Bjelovar