Fotografija: Pobjednici turnira u svojim kategorijama//Foto: TK Pakrac
Galerija
Pobjednici turnira u svojim kategorijama//Foto: TK Pakrac

Turnir u Pakracu osvojili Siščani i Pakračani. Ajman: "Moja najveća pobjeda od skakanja u vrećama"

Tenis je organizacijski spojio Pakrac i Lipik. U profesionalnoj kategoriji pobjedili su Goran Perković i Matej Dumbović, a u amaterskoj Jure Rosić i Domagoj Ajman



Pobjedom Gorana Perkovića i Mateja Dumbovića iz Siska u profesionalnoj kategoriji te Jure Rosića i Domagoja Ajmana, pakračke kombinacije među amaterima, završio je teniski turnir parova koji je u nedjelju 23. listopada u Pakracu i Lipiku odigran u organizaciji članova Teniskog kluba „Pakrac“.

Sudjelovalo 19 parova

Tijekom cijelog dana mečevi su odigravani na vanjskom teniskom terenu u Pakracu i u terenu pod balonom, a profesionalci su svoje mečeve u skupinama odigrali na terenima Teniske akademije u Lipiku. 

U ovoj kategoriji sudjelovalo je 6 parova iz Siska, Nove Gradiške, Novske i Pakraca. Finale su uvjerljivo izborili Siščani Goran Perković i Matej Dumbović koji su u skupini A ostvarili dvije sigurne pobjede (6:3, 6:0 te 6:2, 6:2). Uvjerljivi su u skupini B bili i Ivica Kožulj i Marko Pavlica iz Nove Gradiške koji su finale izborili također bez izgubljenog seta uz dvije pobjede (6:1, 6:0 te 6:1, 6:4).

Lijevo je pobjednički par Perković/Dumbović s finalistima Kožuljom i Pavlicom, a krajnje desno je Dario Perković/Foto: TK Pakrac
Lijevo je pobjednički par Perković/Dumbović s finalistima Kožuljom i Pavlicom, a krajnje desno je Dario Perković/Foto: TK Pakrac

Finale koje je odigrano u balonu bilo je odlično i do samog kraja neizvjesno. Novogradiščani su bili blagi favoriti i tu ulogu opravdali u prvom setu kojeg su osvojili rezultatom 6:2. U drugom setu su vodili 5:4, ali sisačka kombinacija osvaja set rezultatom 7:5. U odlučujućem tie breaku koji se igrao do 10 poena Perković i Dumbović su slavili rezultatom 10:7. 

Najbolji pakrački meč ikad!

Koliko je ovo bio kvalitetan meč možda je najbolje ilustrirao Dino Rosić, jedan od organizatora, koji je rekao da je ovo bio vjerojatno najbolji meč parova koji je ikada odigran u Pakracu.

Pehare pobjednicima i finalistima je u ime organizatora uručio Dario Perković koji je bio jedini Pakračanin u profesionalnoj kategoriji. On je u paru s Danilom Tusićem iz Nove Gradiške, upisao dva poraza (0:6, 3:6 te 3:6, 6:2, 7:10).

Očekivano, pobjednici su nakon finala bili vrlo raspoloženi, posebno Goran Perković koji je osvojio i posljednji turnir parova koji je organiziran u Pakracu, prije korone 2019. godine.

Siščani Matej Dumbović (lijevo) i Goran Perković (desno), pobjednici u kategoriji profesionalaca /Foto: TK Pakrac
Siščani Matej Dumbović (lijevo) i Goran Perković (desno), pobjednici u kategoriji profesionalaca /Foto: TK Pakrac

- Naše prijateljstvo s Pakračanima traje već godinama, oni dolaze k nama, mi dolazimo u Pakrac i iz godine u godinu to raste za nivo više. Iz Siska nas je na ovaj turnir došlo 8 i u ime svih nas moram reći da je turnir bio odličan, i što se tiče kvalitete, a posebno organizacije. Turnir je bio vrlo jak, posebno finale koje je bilo napeto, "na jednu lopticu" i to protiv, po mom mišljenju, najboljeg rekreativnog teniskog para u Hrvatskoj. Tim je ova pobjeda za nas još vrjednija - rekao je Goran Perković, ali to nije bilo sve što je imao za poručiti. 

Odlična organizacija

- Što se tiče organizacije oduševilo nas je što smo imali organiziran prijevoz na terene u Lipik što nije praksa na ostalim turnirima. Posebna pohvala za satnicu koja je štimala i bila nevjerojatno precizna. Na nekim drugim turnirima zna se dogoditi da mečeve moramo igrati kasno tijekom noći, a ovdje smo odigrali finale i već oko 20 sati bili kod svojih kuća. Hrana je uobičajno bila vrhunska, ukusna i prilagođena sportašima, dakle ne preteška, a ne treba trošiti riječi na gostoljubivost domaćina i ugodnu atmosferu. Na kraju nas je i vrijeme poslužilo tako da je doživljaj i užitak bio maksimalan. U svakom slučaju i dalje ćemo s velikim zadovoljstvom dolaziti na turnire u Pakrac - poručio je Goran Perković.  

Iako je kiša padala tijekom noći, u nedjelju je vrijeme poslužilo organizatore/Foto: TK Pakrac
Iako je kiša padala tijekom noći, u nedjelju je vrijeme poslužilo organizatore/Foto: TK Pakrac

U amaterskoj kategoriji sudjelovalo je 13 parova iz Zagreba, Nove Gradiške, Siska, Petrinje, Lipika i Pakraca. Lokalni tenisači Jure Rosić i Domagoj Ajman su u također vrlo neizvjesnom finalu slavili protiv Novogradiščana Vedrana Piškulića i Ivana Blaževića rezultatom 6:4, 4:6, 10:8, iako su u tie breaku odlučujućeg seta gubili 4:7.

"Najveća pobjeda od skakanja u vrećama"

- Do sad sam na turnirima parova osvajao drugo i treće mjesto i već sam se počeo pitati hoću li ikada osvojiti turnir? I evo, napokon sam uspio i osvojio ga i to u Pakracu. Ovo mi je najveća sportska pobjeda od 2003. godine kada sam u Voćinu, na vjeronaučnoj olimpijadi uvjerljivo pobijedio u skakanju u vreći - izjavio je nakon finala Domagoj Ajman.

Iako su poraženi u finalu, Novogradiščani nisu bili razočarani.

Amaterski pobjednici Rosić (lijevo) i Ajman kojemu je ova pobjeda puno značila/Foto: TK Pakrac
Amaterski pobjednici Rosić (lijevo) i Ajman kojemu je ova pobjeda puno značila/Foto: TK Pakrac

- Ovo mi je treće finale u posljednja tri turnira, a danas smo u Pakracu odigrali čak pet mečeva pa mogu reći da je bilo i dosta naporno. Čestitam Juri i Domagoju na zasluženoj pobjedi iako smo i mi imali svoje šanse i bili smo blizu - rekao je u razgovoru nakon finala Vedran Piškulić.

Parovi su bili podijeljeni u dvije skupine, a lokalni parovi s područja Pakraca i Lipika su zbog lakše organizacije i nedjeljne satnice svoje mečeve odigrali tijekom prethodnog tjedna. 

Vedran Piškulić (lijevo) i Ivan Blažević/Foto: TK Pakrac
Vedran Piškulić (lijevo) i Ivan Blažević/Foto: TK Pakrac

Rosić i Ajman su u skupini imali dvije pobjede, a isti učinak imao je i veteransko-invalidski par Nagy/Barać koji je u nedjeljnom polufinalu poražen od Novogradiščana 5:7, 4:6. U skupini u kojoj su igrala tri roditeljsko-dječja para polufinale su izborili otac i sin Dario i Borna i iz Zagreba koji u polufinalu nisu pružili ozbiljniji otpor Rosiću i Ajmanu.

Jedan od glavnih organizatora turnira Dario Perković također je bio jako zadovoljan.

Povezali smo Pakrac i Lipik

- Mislim da ne griješim ako kažem da je ovo bio jako dobar turnir. U Pakracu smo ugostili 19 parova i 38 tenisača iz šire regije, od Zagreba, preko Petrinje, Siska i Novske do Nove Gradiške te dosta lokalnih teniskih parova. Zahvaljujem im svima na dolasku i sudjelovanju. Imali smo prilike gledati stvarno odličan i kvalitetan tenis. Posebno se to odnosi na finale profesionalaca koje je pokazalo svu ljepotu tenisa i slažem se s konstatacijom da je to bio najbolji teniski meč parova koji je ikad odigran u Pakracu. Čestitam i našim dečkima Juri i Domiju zahvaljujući kojima su veliki pehari za amatere ostali u Pakracu. 

Osim u Pakracu, mečevi su odigravani i na teniskim terenima u Lipiku/Foto: TK Pakrac
Osim u Pakracu, mečevi su odigravani i na teniskim terenima u Lipiku/Foto: TK Pakrac

Također se želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji i tako omogućili da u našem gradu imamo ovakav kvalitetan sportski događaj. Posebno mi je drago da smo kroz turnir uspjeli povezati Pakrac i Lipik i na tome ćemo raditi i u budućnosti, zaključio je Perković.

Na proljeće liga veterana

Teniski klub „Pakrac“ je ovime zaokružio 2022. godinu, za sljedeću najavljuju nove turnire, a u planu je u proljeće 2023. organizirati i tenisku ligu za veterane.