Fotografija: Prvenstvo se nastavlja 22. siječnja/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Prvenstvo se nastavlja 22. siječnja/Foto: Deni Marčinković

Trener bjelovarskih rukometašica: "Dogovorimo li se s Gavrić, imat ćemo ekipu za dobar rezultat"

U šest dana odradili smo deset treninga. Prvenstvo brzo počinje i moramo imati jači tempo, a pripremne utakmice nećemo igrati, kaže trener ŽRK Bjelovara Dario Obran



Rukometašice Bjelovara pripreme za nastavak sezone počelu su još prošlog tjedna, a trener Dario Obran više je nego zadovoljan do sada odrađenim poslom.

Dario Obran optimističan je uoči drugog dijela sezone/ Foto: Deni Marčinković
Dario Obran optimističan je uoči drugog dijela sezone/ Foto: Deni Marčinković

- Prošli tjedan bio je jako dobar, jedino nas muči što je nekoliko igračica bolesno. U šest dana odradili smo deset treninga. Prvenstvo brzo počinje i moramo imati jači tempo. Pripremne utakmice nećemo igrati. Bili smo u dogovorima s dvije, tri ekipe, međutim nismo uspjeli uskladiti termine, a nema smisla da igramo s klubovima s kojima trebamo igrati u idućih nekoliko kola, poručio je trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Nova lica

Što se promjena u sastavu tiče, odlazaka nije bilo, ali su se pojavila neka nova lica.

Veseli što su sve ozljeđene djevojke sanirale povrede/ Foto: Deni Marčinković
Veseli što su sve ozljeđene djevojke sanirale povrede/ Foto: Deni Marčinković

- Došla nam je Anđela Žagar iz Lokomotive, mlada kadetska reprezentativka. Djevojka ima 17 godina, visoka je 195 centimetara i sigurno je perspektiva hrvatskog rukometa. Veseli nas što su sve djevojke koje su u prvom dijelu bile ozlijeđene, sanirale povrede. Također, počet će igrati i Antonia Oremović, koja je s nama trenirala u prvom dijelu sezone, a nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti i s Ana Marijom Gavrić, ako ne pronađe neki europski angažman. To bi onda definitivno bila jako dobra i perspektivna ekipa za raditi i postići dobar rezultat, optimističan je strateg ŽRK Bjelovara.

Novca i dalje nema

Obran se osvrnuo i na situaciju u klubu, za koju kaže da nije baš idealna.

- Financijski ne stojimo najbolje, a to je zapravo i naš jedini problem. Iako djevojke ne igraju samo za novac, odnosno svjesne su da od rukometa neće zaraditi neke velike iznose, zna biti teško motivirati ih, jer novca nema. Čekamo realizaciju nekih kredita, kao i pomoć sponzora te vjerujemo da će to sve ipak doći na svoje, zaključio je trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Tijekom zimske stanke u klub su došla nova imena/ Foto: Deni Marčinković
Tijekom zimske stanke u klub su došla nova imena/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da se bjelovarske rukometašice trenutno nalaze na šestoj poziciji prvoligaške ljestvice, a za trećeplasiranom Dalmatinkom zaostaju svega dva boda, uz napomenu da imaju i jednu utakmicu manje. Drugi dio prvenstva kreće 22. siječnja, kada će u Bjelovaru gostovati ekipa Splita.