Fotografija: Dario Hrebak, Hrvoje Cikoja, Mihovil Mateković i Dario Pleško/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dario Hrebak, Hrvoje Cikoja, Mihovil Mateković i Dario Pleško/ Foto: Deni Marčinković

VIDEO Počele prijave za "Male carice", novi projekt ŽRK Bjelovara

Rukomet je naš prioritet naravno, ali jednako tako želimo djecu animirati da se bave sportom te ih učiti zdravom načinu života općenito. Također, bit će tu i raznih izleta te ostalih oblika zabave, poručuju iz ŽRK-a




Krenule su prijave za "Male carice", novi projekt Ženskog rukometnog kluba Bjelovar. Riječ je o rukometnoj školi za djevojčice, koja će uključivati nove principe rada, organizacije te suradnje s više klubova. 

Pogledajte poziv za upis u rukometnu školu:

- Naziv projekta vezan je uz povijest našeg Grada i koristit će se u marketingu, brendiranju škole i ostalim stvarima. Bjelovar je "Grad prijatelj djece", a želja nam je da naš klub postane "Klub prijatelj djece", koji će kvalitetnim radom djeci pruži maksimum u njihovom sportskom razvoju, poručili su iz ŽRK Bjelovara. 

Naglasak na igri

Dodaju i to da za cilj imaju u rad škole uključiti što veći broj polaznika, a pored rukometa, koji će činiti 60 posto treninga, buduće rukometašice će učiti elemente i drugih sportova, posebice onih bazičnih, kao što su atletika i gimnastika te plivanje preko ljeta. 

- Rukomet je naš prioritet naravno, ali jednako tako želimo djecu animirati da se bave sportom te ih učiti zdravom načinu života općenito. Također, bit će tu i raznih izleta te ostalih oblika zabave. Budući da se o djeci nižih razreda osnovne škole, naglasak neće biti na rezultatu, već na igri – kako rukometnoj, tako i oćenito, uz upoznavanje s osnovnim pravilima našeg sporta, dodaju iz kluba. 

<p>Dio trenera uključenih u projekt/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dio trenera uključenih u projekt/ Foto: Deni Marčinković

Brigu o djeci vodit će stručni treneri i pedagozi s višegodišnjim iskustvom i rezultatima, a dugoročni cilj je kroz ovaj projekt stvoriti kvalitetne klupske igračice, o čemu više možete pročitati ovdje

Dres, lopta i torba

Dodajmo i to da u projektu "Male carice", pored ŽRK Bjelovara sudjeluje i RŠD Bjelovar. Također, svaku "Malu caricu" nakon upisa čeka dres, lopta i sportska torba. Treninzi u sklopu ovog projekta održavat će se u I. osnovne škole u Bjelovaru, a trenutno se upisuju djevojčice rođene 2014. i 2015 godine. 

<p>Djevojčice čekaju ruksak, lopta i dres/ Foto: ŽRK Bjelovar</p>

Djevojčice čekaju ruksak, lopta i dres/ Foto: ŽRK Bjelovar

Za prijavu je dovoljno poslati podatke: ime i prezime, godište, te broj mobitel roditelja, na mail: malecaricebj@gmail.com, a o početku treninga organizatori će vas naknadno obavijestiti. Sve dodatne informacije mogu se dobiti od voditelja škola Hrvoja Cikoje i to na broj 0989405721.

- Interes itekako postoji te su nam se prve rukometašice već počele javljati. Pored toga, obići ćemo i sve osnovne škole s ciljem da curicama dodatno približimo rukomet, kao i ovaj projekt općenito, zaključio je Cikoja.

Poziv budućim klupskim kolegicama uputile su i igračice seniorske ekipe, koji možete pogledati u videu.