Fotografija: ŽRK Bjelovar - ŽRK Zrinski 28:28/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
ŽRK Bjelovar - ŽRK Zrinski 28:28/ Foto: Deni Marčinković

Rukometašice Bjelovara na domaćem terenu podijelile bodove sa Zrinskim iz Čakovca

Prvo poluvrijeme bilo je kriminalno i nismo radili ništa od onog što smo se dogovarali, kazao je nakon utakmice trener Obran



Nakon točno mjesec dana rukometašice Bjelovara sinoć su se ponovno vratile na parket. U neizvjesnoj utakmici podijelile su bodove s rukometašicama Zrinskog iz Čakovca, a rezultat je bio 28:28. 

Podsjetimo, odlukom Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza sva natjecanja privremenu su obustavljana, zbog kako su tada naglasili, velikog broja zaraženih osoba u različitim klubovima te pogoršane epidemiološke situacije.

Loš ulazak u utakmicu protiv Zrinskog/ Foto: Deni Marčinković
Loš ulazak u utakmicu protiv Zrinskog/ Foto: Deni Marčinković

Iako je ta odluka na snazi trebala biti do 22. svibnja, reakcijom većine klubova trajanje prekida natjecanja je smanjeno te se ono, nadajmo se, više neće niti zaustavljati. Treba reći i to da su bjelovarske rukometašice unatoč prekidu natjecanja nastavile s redovitim treninzima, iako se to u prvom poluvremenu sinoćnje utakmice nije baš primijetilo.

Loš ulazak u utakmicu

 Naše djevojke loše su ušle u utakmicu i nizale su grešku za greškom. Trener Bjelovara Dario Obran raznim promjenama u sastavu pokušao je probuditi svoje djevojke, međutim koju god rotaciju da je napravio, prednost Zrinskog samo bi rasla, a u određenim trenutcima iznosila je i velikih osam pogodaka razlike. 

Srećom, drugo poluvrijeme na teren kao da je izašla neka druga postava. Igra je postala brža i tečnija, a greške su se bitno smanjile. Kako se utakmica bližila kraju prednost Zrinskog se topila. U posljednje tri minute ušlo se s neriješenim rezultatom, a nekoliko sekundi do kraja naše djevojke imale se i šut za pobjedu, međutim gostujuća vratarka uspjela ga je zaustaviti. 

Najefikasnija u domaćim redovima bila je Ema Guskić s 10 postignutih golova, a pohvalu je svakako zaslužila i gostujuća Lea Vukojević, koja je izludila naše vratarke te ih čak 16 puta natjerala da vade loptu iz svoje mreže. 

Glavama u Poreču

- Nažalost, moramo biti realni i zadovoljni s današnjim bodom, iako smo prije utakmice slovili za favorite. Prvo poluvrijeme bilo je kriminalno i nismo radili ništa od onog što smo se dogovarali, posebice golmani. Također, vanjska linija bila je bezopasna. Mislim da su cure glavama već u Poreču na završnici kupa, zaboravivši na današnju utakmicu te onu u Sesvetama koju igramo u srijedu, kazao je nakon utakmice trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković
Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković

Bilo kako bilo, vremena za velike analize nažalost nema. Kao što je Obran rekao, već u srijedu ih očekuje nova ligaška utakmica, u kojoj gostuju u Sesvetama, a u subotu putuju za Poreč. Tamo će odigrati polufinalnu utakmicu Kupa Hrvatske,a protivnik im je neugodna Lokomotiva. Iako Zagrepčanke slove za favorita, vjerujemo da naše rukometašice neće u Poreč otputovati s bijelom zastavom. Drugi polufinalni par čine Podravka i večerašnji protivnik Bjelovarčanki, Zrinski iz Čakovca. Ono što je sigurno, je to da kako god da se situacija u Poreču odvije po naše djevojke, one će svakako ostvariti povijesni rezultat kluba, jer im je ovo ujedno i prvi nastup na Final Fouru.

Povratak Cikoje

Za kraj, dodajmo i to da se nakon nekoliko mjeseci pauze u klub ponovno vratio dugogodišnji trener Hrvoje Cikoja. Iako se ovog puta neće naći u ulozi trenera prve ekipe, posao koji ga očekuje nije niti malo jednostavan. Točnije, radi se o čak tri posla, odnosno funkcije. Kako nam je i sam potvrdio, odnedavno je postao direktor kluba, voditelj škole rukometa, a uskoro će i preuzeti vođenje jedne ekipe mlađih dobnih skupina. 

Hrvoje Cikoja vratio se u klub/ Foto: Deni Marčinković
Hrvoje Cikoja vratio se u klub/ Foto: Deni Marčinković