Fotografija: Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak zahvalio se mladom strijelcu Miranu Maričiću jer zbog njegovih uspjeha za Bjelovar sada zna cijeli svijet/Foto: Grad Bjelovar
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak zahvalio se mladom strijelcu Miranu Maričiću jer zbog njegovih uspjeha za Bjelovar sada zna cijeli svijet/Foto: Grad Bjelovar

Strijelac Miran Maričić: "Nastup na OI u Tokiju bit će vrhunac moje karijere, sanjam medalju"

Gradonačelnik Bjelovara ugostio je najuspješnijeg bjelovarskog sportaša, uručio mu poklon bon od 3000 kuna i obećao da će mu Grad Bjelovar pokriti troškove boravka na Igrama u Tokiju



Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak u petak je u Gradskoj upravi ugostio najboljeg sportaša Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije Mirana Maričića, člana Streljačkog društva Bjelovar 1874.

Iako ima samo 23 godine, Miran se u svojoj dosadašnjoj karijeri okitio brojnim medaljama s europskih i svjetskih prvenstava. Prije tri godine postao je svjetski juniorski prvak u disciplini zračna puška na 10 metara, a godinu kasnije okitio se i svjetskom broncom u seniorskoj kategoriji. Također, dva srebra i broncu Miran je u Bjelovar donio i s europskih seniorskih natjecanja, a najveće priznanje za dosadašnji rad svakako je izboren nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog ljeta. 

Grad će urediti streljanu

- Mislim da sada već svi znamo tko je Miran Maričić. Zahvaljujući njegovim uspjesima ime našeg grada spominje se diljem svijeta i na tome mu od srca zahvaljujem - rekao je, između ostalog, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Gradonačelnik Bjelovara mladom je strijelcu uručio i poklon bon u vrijednosti od 3 tisuće kuna, a najavio je da je i u planu i uređenje streljane u kojoj Miran i njegove klupske kolege treniraju. Osim toga, gradonačelnik Dario Hrebak je istaknuo da će Grad Bjelovar u potpunosti pokriti troškove Miranovog boravka na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Zahvaljujem se Gradu Bjelovaru na poklon bonu koji će mi svakako dobro doći. Godina iza nas bila je izazovna za sve sportaše. Europsko prvenstvo u trećem mjesecu na kojem sam osvojio srebro i broncu, ujedno je bilo i jedino natjecanje u 2020. godini. Nadam se da će ova godina biti puno bolja po tom pitanju i da će se sve vratiti u normalu, a najviše se nadam da će se Igre u Tokiju održati - rekao je Maričić. 

Ima dva sna

Najuspješniji bjelovarski sportaš u zadnjih nekoliko godina, streljaštvom se počeo baviti 2008. godine, a profesionalnu karijeru gradi posljednje četiri godine. Kaže kako u Bjelovaru ima dobre uvjete za treniranje, iako priželjkuje nadogradnju prostora za vatrena oružja, s obzirom na to da je prošle godine počeo razvijati mali kalibar. 

-  Nažalost, u Bjelovaru nemamo uvjete za tu disciplinu pa na treninge idem nekoliko puta tjednom u Zagreb. Streljaštvo je skup sport, jer svaki metak košta, a ni puške nisu jeftine. Također, treba financirati odlazak na pripreme i na razna natjecanja - kazao je Maričić.

Od kada se počeo baviti streljaštvom imao je dva sna. Jedan je bio nastup na Olimpijskim igrama, koji će mu se ostvariti ovog ljeta u Tokiju, a drugi mu je osvajanje olimpijske medalje, za koji ima objektivno velike šanse. 

- Zahvaljujem se Gradu na svim priznanjima koje je Miran dobio. Iza njega je vrlo uspješno razdoblje na međunarodnoj razini, čime je dokazao da je vrlo perspektivan mladi sportaš s odličnim rezultatima i u seniorskoj konkurenciji. Nastup na Olimpijskim igrama potvrda je uspješnog dugogodišnjeg rada, kojeg u budućnosti planiramo dodatno povećavati, zaključio je Damir Bošnjak, trener i tajnik Streljačkog društva Bjelovar 1874, koji broji 74 člana.