Fotografija: Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar slave nedavnu pobjedu nad ekipom Čakovca / Foto: Facebook ŽRK BJelovar
Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar slave nedavnu pobjedu nad ekipom Čakovca / Foto: Facebook ŽRK BJelovar

"Zbog neisplaćenih plaća više ne treniramo, za igranje ćemo vidjeti"

"Nije nam cilj klub dovoditi u još veće probleme eventualnim neigranjem, stoga idemo dan po dan u nadi da ćemo svi zajedno pronaći najbolje rješenje za sve, riječi su kapetanice ŽRK BjelovaraU trenutku u kojem reprezentacija piše najljepšu priču ženskog rukometna u posljednih desetak godina, Ženski rukometni klub Bjelovar, inače trećeplasirana ekipa prve lige, nalazi se povećim financijskim problemima. Prema riječima kapetanice Mirne Gašparović, djevojke su od utorka odlučile prestati  trenirati zbog neisplaćenih plaća.

Dobili plaću za rujan

-  Razumijemo da su teška vremena i da se zbog korone svi nalaze u problemima. S druge strane, mi sve svoje obveze uredno ispunjavamo i bilježimo odlične rezultate, a posljednju plaću dobili smo za rujan. Nije nam cilj klub dovoditi u još veće probleme eventualnim neigranjem, stoga idemo dan po dan u nadi da ćemo svi zajedno pronaći najbolje rješenje za sve, riječi su kapetanice ŽRK Bjelovara. Predsjednik kluba Dario Pleško potvrdio je da je upoznat s novonastalom situacijom.

 - Žao mi je što je do svega ovoga došlo i što su ove stvari uopće dospjele u medije. Nažalost, pozitivan sam na korona virus te sam u izolaciji i nisam u mogućnosti doći stati pred cure da vidimo što i kako dalje. Istina je da plaće kasne, ali iz vrlo objektivnih razloga. Naime, u ovoj godini od sponzora smo dobili otprilike četvrtinu prošlogodišnjeg iznosa. Uz to sve, nemamo prihode od prodaje ulaznica jer publika ne može u dvoranu, a jednako tako mlađi dobni uzrasti ne treneriraju pa nema ni članarina. Cijelu odgovornost preuzimam na sebe i mogu reći da smo trenutno smo u pregovorima s novim sponzorima i vjerujem da će se cijela situacija vrlo brzo riješiti, nadam se već ovaj tjedan - poručio je predsjenik kluba Dario Pleško.

Podrška trenera

- Kako neslužbeno doznajemo, problema s isplatama plaća bilo je i prije, ali se to uvijek nekako uspjelo riješiti. Ženski rukometni klub Bjelovar, osim što je najuspješniji je sportski kolektiv naše županije dugi niz godina, već treću godinu za redom sudjeluje u europskim natjecanjima i promovira naš kraj, stoga se nadamo da će se i ova situacija što prije riješiti. Podršku curama dao je i njihov trener Hrvoje Cikoja, koji ističe da igračice ŽRK Bjelovara u odnosu na druge klubove primaju znatno manje iznose, te da su svoje plaće itekako zaslužile.