Fotografija: Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar slave pobjedu nad ekipom Čakovca/Foto: Facebook ŽERK BJelovar
Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar slave pobjedu nad ekipom Čakovca/Foto: Facebook ŽERK BJelovar

Ipak bolji Božić: Rukometašicama Bjelovara isplaćeni svi zaostatci

- Zahvaljujući bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku ipročelniku Milanu Matekoviću koji su stupili u kontakte s određenim poduzetnicima, djevojkama su isplaćeni svi zaostatci - rekao je CikojaNakon što smo prije desetak dana objavili da je postignut dogovor s bjelovarskim poduzetnicima, koji su odlučili pomoći ženskom rukometnom klubu oko isplata zaostalih plaća, te da su djevojke prekinule štrajk, u srijedu nam je trener ŽRK Bjelovara Hrvoje Cikoja potvrdio da je novac sjeo na račune njegovih igračica.

Pronađeni sponzori

- Zahvaljujući bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku te pročelniku Milanu Matekoviću, ujedno i bivšem predsjedniku kluba, koji su stupili u kontakte s određenim poduzetnicima, djevojkama su isplaćeni svi zaostatci - poručio je Cikoja. 

Pored toga, gradonačelnik Hrebak potvrdio nam je da je u suradnji s upravom kluba pronašao sponzore i za daljnju suradnju, te da su osigurana sredstva i za prosinac, koja će biti redovno isplaćena u siječnju. 

Zbog novonastale situacija oko propusnica, Cikoja je djevojkama dao slobodno, odnoso imaju programe koje odrađuju doma. Kako kaže, njihov rad prati pomoću aplikacija, a okupljanje je predviđeno za 2. siječanj, kada počinju pripreme za nastavak prvenstva, ali i nove europske nastupe.

Ponosan na "Kraljice šoka"

- 15. i 17. siječnja igramo u Grčkoj protiv PAOKA. Pregledao sam dvije snimke njihovih utakmica, i mislim da riječ o protivniku s kojim se možemo nositi. Mogli smo proći i bolje, ali i puno gore. Imaju četiri profesionalke u svojim redovima, ali nisu ne premostiva prepreka, rekao je Cikoja i dodao kako će prije nastupa u European cupu odigrati i neku od zaostalih utakmica domaćeg prvenstva.

Za kraj, osvrnuo se i na nedavni nastup ženske rukometne reprezentacije u Danskoj, za koji ima samo riječi hvale.

- Ponosan sam na sve cure, a posebno na našu Josipu Mamić, koja je u početku ulazila s klupe i dobivala nešto manju minutažu, da bi polufinale i utakmicu za 3. mjesto odigrala gotovo o početka do kraja. Nadam se da će da će ova bronca pomoći u popularizaciji ženskog rukometa kod nas - zaključio je trener ŽRK Bjelovara Hrvoje Cikoja.