Fotografija: Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak zahvalio je Josipi na promociji grada Bjelovara i kluba i uručio joj poklon bon u vrijednosti od tri tisuće kuna/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak zahvalio je Josipi na promociji grada Bjelovara i kluba i uručio joj poklon bon u vrijednosti od tri tisuće kuna/Foto: Grad Bjelovar

Brončana Josipa Mamić: "Danska je iza mene, okrećem se europskim i domaćim natjecanjima s klubom"

Iako Josipa nije rođena Bjelovarčanka, brani boje našeg kluba i zahvaljujući njoj prošli mjesec puno se pričalo o Bjelovaru. Čestitam joj još jednom na sjajnom rezultatu, rekao je gradonačelnik Dario HrebakOsvajačicu brončane medalje na nedavnom Europskom rukometnog prvenstvu u Danskoj i igračicu Ženskog rukometnog kluba Bjelovar, Josipu Mamić, u ponedjeljak je u bjelovarskoj Gradskoj upravi ugostio gradonačelnik Dario Hrebak. Uz čestitke i zahvalu na promociji našeg grada i kluba, gradonačelnik je Josipi uručio i poklon bon u vrijednosti od 3 tisuće kuna. 

Ženski sport u teškoj situaciji

- Iako Josipa nije rođena Bjelovarčanka, brani boje našeg kluba i zahvaljujući njoj prošli mjesec puno se pričalo o Bjelovaru. Čestitam joj još jednom na sjajnom rezultatu i nadam se da će i dalje pružati zapažene rezultate na terenu, rekao je Hrebak koji se tom prilikom osvrnuo i status Ženskog rukometnog kluba, odnosno situaciju oko neisplaćenih plaća o čemu smo ranije pisali. -  Za taj slučaj nitko nije posebno kriv. Nažalost, ženski sport je u teškoj situaciji, što dokazuje i primjer podcjenjivačkog odnosa i prema brončanoj reprezentaciji uoči odlaska na prvenstvo. Grad Bjelovar puno izdvaja za rukomet općenito, ali i za ženski klub. Nadam se da se situacija s neisplaćenim plaćama više neće događati, a za to ću se i dodatno angažirati, dodao je gradonačelnik Dario Hrebak. 

Brončana rukometašica Josipa Mamić na prijemu kod gradonačelnika Bjelovara/Foto: Grad Bjelovar
Brončana rukometašica Josipa Mamić na prijemu kod gradonačelnika Bjelovara/Foto: Grad Bjelovar

Novi izazovi

Josipa Mamić zahvalila se na čestitkama i poklonima i dodala da je prvenstvo iza nje te da je sva koncentracija usmjerena na izazove koji je čekaju s klubom.

Josipina uspomena na najljepše dane u njezinom sportskom životu/Foto: Grad Bjelovar
Josipina uspomena na najljepše dane u njezinom sportskom životu/Foto: Grad Bjelovar

- Toliko sam već pričala o prvenstvu da ne znam što više reći. Taj rezultat nismo očekivale i same smo bile iznenađene. Sada je to iza mene i okrećem se europskim i domaćim natjecanjima s klubom. Nadam se da ćemo uspjeti napraviti još jedan korak više u oba natjecanja, kazala je Josipa i dodala da se još jednom zahvaljuje svima koji su pomogli u rješavanju problema koji su se pojavili dok je ona bila u Danskoj. 

Putuju u Grčku

Predsjednik Ženskog rukometnog kluba Dario Pleško osvrnuo se na utakmice Europa Cupa koje naše djevojke čekaju u petak i nedjelju u Grčkoj.

- U srijedu poslijepodne krećemo prema Solunu, gdje ćemo odmjeriti snage protiv PAOK-a. Protivnik nije lagan, ali vjerujemo da možemo izboriti prolaz u idući fazu natjecanja, zaključio je Pleško.