Fotografija: Daruvarčani su optimistične uoči utakmice sezone/ Foto: RK Daruvar
Galerija
Daruvarčani su optimistične uoči utakmice sezone/ Foto: RK Daruvar

Rukometaši Daruvara danas igraju utakmicu sezone. "Pobjeda protiv Bjelovara 2 je imperativ"

Bjelovar je odlična ekipa što pokazuje i tablica. Pretpostavljam da nas čeka tvrda i do kraja izjednačena utakmica, ističe trener Zoran Grkinić



Daruvarski rukometaši ovog vikenda imaju prvu od dvije meč lopte za ostvarenje zacrtanog cilja, odnosno osvajanja prvog mjesta i plasmana u drugu ligu.

Naime, u sklopu 15. kola 3. HRL Sjever snage će odmjeriti protiv RK Bjelovara 2, direktnog konkurenta za sam vrh ljestvice. Iako su Bjelovarčani nominalno domaćini, susret se igra u Gradskoj sportskoj dvorani Daruvar. 

Ekipa je kompletna

- U prvom dijelu natjecanja zamijenili smo domaćinstva te smo igrali u Bjelovaru, zato smo sada domaćini, pojasnio je trener RK Daruvara Zoran Grkinić, dodavši da od predstojeće utakmice ima velika očekivanja.

- Ovo nam je najvažnija utakmica i imamo imperativ pobjede. Naime, u slučaju poraza Bjelovar će nas preskočiti na ljestvici i više nećemo odlučivati isključivo sami o sebi. Susret dočekujemo u kompletnom sastavu, svi igrači su zdravi i kao što sam već rekao očekujem dva boda, istaknuo je Grkinić te pozvao Daruvarčane da ih podrže u velikom broju i budu njihov osmi igrač.

Grkinić poziva navijače da dođu i što većem broju/ Foto: RK Daruvar
Grkinić poziva navijače da dođu i što većem broju/ Foto: RK Daruvar

Podsjetimo, u prvom ovosezonskom srazu Daruvarčani su svladali Bjelovar 2 u Dvorani europskih prvaka rezultatom 27:25, o čemu više možete pročitati OVDJE. Upravo taj ishod temelj je optimizma u daruvarskom taboru uoči novog ogleda ove dvije ekipe.

Ne smijemo podcijeniti Bjelovar

- Bjelovar je odlična ekipa što pokazuje i tablica. Očekujem da će biti barem malo oslabljeni u odnosnu na prvu utakmice, jer im prva ekipa igra u Vinkovcima. Međutim, to nas ne smije zavarati i nikako ih ne smijemo podcijeniti, jer su dobri i bez prvotimaca. Pretpostavljam da nas čeka tvrda i do kraja izjednačena utakmica, poručio je strateg Daruvarčana.

Recimo i to da daruvarski rukometaši u drugom dijelu sezone upisali sve pobjede te se nalaze na prvom mjestu ligaške ljestvice s 22 osvojena boda. Čelnu poziciju dijele s drugom ekipom Čakovca, uz napomenu da Međimurci imaju jednu utakmicu više. Na trećoj poziciji je RK Bjelovar 2 s 21 osvojenim bodom. 

Rukometaši Daruvara kompletni dočekuju Bjelovarčane/ Foto: RK Daruvar
Rukometaši Daruvara kompletni dočekuju Bjelovarčane/ Foto: RK Daruvar

Neizvjesno prvenstvo trebalo bi svoj rasplet dobiti u iduća tri kola. Naime, već idućeg vikenda Daruvarčani će na svom terenu ugostiti Čakovec, dok je za dva tjedna na rasporedu utakmica između Čakovca i Bjelovara. Međutim, Grkinić ističe da o tome još ne razmišljaju te da su fokusirani isključivo na predstojeću utakmicu.

Dvoboj između RK Daruvara i RK Bjelovara 2 igra se danas, 26. ožujka, s početkom u 19 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani Daruvar.