Fotografija: Rukometni klub Daruvar
Galerija
Rukometni klub Daruvar

Daruvarski rukometaši odlično otvorili sezonu: "Cilj nam je osvojiti prvo mjesto"

Vjerujem da su ovi igrači više nego dobri za osvajanje prvog mjesta u 3. HRL Sjever i nemamo namjeru širiti kadar do kraja prvenstva, ističe Grkinić



Rukometaši Daruvara na najbolji su mogući način započeli novu sezonu u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever. U prva četiri kola upisali su jednako toliko pobjeda, uz gol razliku od ogromnih +54. 

Daruvarčani su redom pobjeđivali Prelog 2 (+18), Varaždin (+17), Ivansku (+4), a proteklog vikenda s lakoćom su slavili u Garešnici rezultatom 23:38. Pored odličnih rezultata, krasi ih i podatak da ekipu čini 90 posto domaćih igrača, koja je u više-manje nepromijenjenom sastavu već dvije sezone. Zbog svega navedenog, u klubu imaju velika očekivanja od ove sezone.

Velike ambicije 

- Prije dvije godine okupili smo dobru ekipu s ciljem ulaska u rang više. Nažalost, poklopilo se da je nekako u to vrijeme počela i ova nesretna pandemija, koja nas je zaustavila u našem naumu. Nadamo se da će aktualna sezona odigrati do kraja i da ćemo uspjeti osvojiti prvo mjesto i tako izboriti plasman u Drugu hrvatsku rukometnu ligu Sjever, kazao je trener RK Daruvara Zoran Grkinić.

Zoran Grkinić, trener RK Daruvara/ Foto: RK Daruvar
Zoran Grkinić, trener RK Daruvara/ Foto: RK Daruvar

Optimizam u klubu temelje i činjenici da u svojim redovima imaju čak pet igrača koji imaju iskustvo igranja Premijer i Prve hrvatske rukometne lige, a u slučaju da svoj cilj ispune, planiraju se i dodatno pojačati.

- Vjerujem da su ovi igrači više nego dobri za osvajanje prvog mjesta u 3. HRL Sjever i nemamo namjeru širiti kadar do kraja prvenstva. Načelne razgovore s nekolicinom potencijalnih pojačana za drugu ligu već smo počeli, no idemo korak po korak, oprezno će Grkinić.

Najveći konkurent za osvajanje naslova, smatra Grkinić, je druga ekipa Bjelovara, a ne treba otpisati niti Ivansku i Nedelišće. 

Povoljan raspored

- Ivansku smo doma pobijedili, a sad me najviše zanima ishod utakmice njihove utakmice protiv Bjelovara 2, koja se igra u srijedu. Ne znam u kakvom je stanju druga ekipa Bjelovara i kakve su im ambicije, jer su do sada odigrali svega jednu utakmicu. Nedelišće također do sada nije upisalo poraz, baš kao ni mi, ali ovog vikend izgubili su bod od Preloga 2, kojeg smo u Daruvaru pobijedili 18 razlike, ističe trener daruvarskih rukometaša.

RK Daruvar posljednji put nastupao je u drugoj ligi za vrijeme bivše države/ Foto: RK Daruvar
RK Daruvar posljednji put nastupao je u drugoj ligi za vrijeme bivše države/ Foto: RK Daruvar

Raspored im također ide na ruku, jer u prvom dijelu prvenstva na domaćem terenu igraju protiv ekipa iz gornjeg dijela ljestvice, što je prilika da se osigura bodova prednost uoči drugog dijela i tako ostvari psihološka prednost.  

- Iduće kolo smo slobodni, a onda za dva tjedan na svom parketu dočekujemo Bjelovar. Ako oni imaju ambicija za ulazak u rang više, onda je ta utakmica jedna od ključnih. U tom slučaju za očekivati je da će u njihovom sastavu zaigrati i pokoji igrač iz prve ekipe, što će nam kud i kamo otežati posao, napominje Grkinić.

Financijski potkovani 

Druga liga osim igrački, zahtjevnija je i financijski, međutim to pitanje također ih previše ne opterećuje.

- Imamo intenzivnu potporu Grada, a pored toga imamo i dobre sponzore, tako da ne bi trebalo biti problema. Istina je da je druga liga nešto skuplja, međutim nije toliko, a ujedno i smatram da Daruvar zaslužuje imati rukometnog drugoligaša, ističe strateg RK Daruvara.

Ono što je u cijeloj priči možda i najvažnije, smatra Grkinić, je odlična atmosfera u svlačionici, ponajviše zbog većine domaćih igrača. Također, dodao je i to da se nada i boljoj suradnji s jedinim županijskim premijerligašem, posebice ako se izbori Druga liga. 

Atmosfera u ekipi je odlična/ Foto: RK Daruvar
Atmosfera u ekipi je odlična/ Foto: RK Daruvar

- Vjerujem da ćemo u tom slučaju biti korisni jedni drugima. Uvijek ima igrača koji u određenom trenutku nemaju mjesto u njihovoj prvoj ekipi, a u tom slučaju mogli bi se razvijati igrajući drugu ligu u Daruvaru. Također, u našim redovima ima igrača koji bi mogli pomoći Bjelovaru, naravno da i ta suradnja dolazi u obzir, zaključio je trener RK Daruvara Zoran Grkinić.

U kojem smjeru će se kretati put rukometaša Daruvara, a samim time i spomenuta suradnja, pokazat će se već za dva tjedna. Kao što smo već rekli, 27. studenog u daruvarskoj dvorani u sklopu 6. kola 3. HRL Sjever gostuje upravo RK Bjelovar 2.

Prijateljska utakmica RK Daruvar-RK Bjelovar/ Foto: RK Daruvar
Prijateljska utakmica RK Daruvar-RK Bjelovar/ Foto: RK Daruvar