Fotografija: U prvoj polufinalnoj utakmici svladali su domaćina Koprivnicu/ Foto: RK Daruvar
Galerija
U prvoj polufinalnoj utakmici svladali su domaćina Koprivnicu/ Foto: RK Daruvar

Daruvarski rukometaši drugi na turniru u Koprivnici: "Mogu se nositi s ekipama iz višeg ranga"

Priliku su dobili svi igrači koji su bili u zapisniku, a iskustvo igranja s prvoligaškom ekipom svakako će im dobro doći. Mi smo svoj cilj ostvarili, a to je bilo odigrati dvije utakmice protiv jakih protivnika, kažu iz kluba



Daruvarski rukometaši proteklog vikenda osvojili su odlično drugo mjesto na Memorijalnom turniru Goran Vrbošić-VRBA, kojeg 29. godinu zaredom organizira Rukometni klub Koprivnica. 

Rezultat Daruvarčana time je veći, ako znamo da su na turniru sudjelovale još tri ekipe, koje se redom natječu u višim rangovima. U prvoj polufinalnoj utakmici daruvarski rukometaši odmjerili su snage s domaćom RK Koprivnicom, inače članom 2. HRL Sjever. 

Pobjeda protiv drugoligaša

- Sjajno smo odigrali ovaj susret i na kraju zasluženo slavili rezultatom 27:25. Time smo se plasirali u finale gdje nas je čekao prvoligaš RK Dugo Selo, koji je u drugom polufinalu uvjerljivo svladao RK Valpovku, inače člana 2. HRL Istok. Protiv Dugog Sela teško bi se nosili i u kompletnom sastavu, a bez dva ponajbolja igrača iz prvog susreta, šanse gotovo da i nismo imali. Valpovka je na kraju slavila s visokih 40:26, poručili su iz Rukometnog kluba Daruvar.

Turnir je poslužio kao priprema za nastavak sezone/ Foto: RK Daruvar
Turnir je poslužio kao priprema za nastavak sezone/ Foto: RK Daruvar

Dodali su i to da su u Koprivnicu otišli bez nekoliko standardnih prvotimaca.

- Priliku su dobili svi igrači koji su bili u zapisniku, a iskustvo igranja s prvoligaškom ekipom svakako će im dobro doći. Mi smo svoj cilj ostvarili, a to je bilo odigrati dvije utakmice protiv jakih protivnika uoči nastavka sezone, zaključili su iz RK Daruvara te se još jednom zahvalili domaćinu za odličnoj organizaciji turnira. 

Napad na viši rang

Kao što smo već rekli pobjednički pehar otišao je put Dugog Sela, dok je u utakmici za treće mjesto Valpovka svlada domaćina RK Koprivnicu. Za daruvarsku ekipu na "Vrbinom" memorijalu nastupili su T.Grkinić, L.Smola i M.Tuković na vratima, te R.Fiala, D.Fiala, E.N.Fiala, M.Paljar, A.Franekić, L.Antolić, F.Ivančić, M.Finek, L.Konjević, T.Nokta, S.Šilobodec, D.Vacka i L.Blažičko.

Daruvarčani s peharom za drugo mjesto/ Foto: RK Daruvar
Daruvarčani s peharom za drugo mjesto/ Foto: RK Daruvar

Što se nastavka prvenstva tiče, ono je predviđeno za 12. veljače, kada daruvarski rukometaši idu na noge Novskoj, posljednjeplasiranoj ekipi 3. HRL Sjever. Inače, Daruvarčani se trenutno nalaze na vodećoj poziciji, koju dijele s drugom ekipom Čakovca, uz napomenu da Međimurci ima jedan odigrani susret više. 

Zajednička fotografija svih ekipa/ Foto: RK Daruvar
Zajednička fotografija svih ekipa/ Foto: RK Daruvar

Još početkom sezone iz RK Daruvara najavili su pohod na prvo mjesto, odnosno istaknuli su želju ulaska u viši rang, a stvari se, barem za sada, odvijaju po planu.