Fotografija: Daruvarčani su jučer slavili u Dvorani europskih prvaka/ Foto: RK Daruvar
Galerija
Daruvarčani su jučer slavili u Dvorani europskih prvaka/ Foto: RK Daruvar

Rukometaši Daruvara slavili u derbiju protiv Bjelovara 2 i napravili iskorak u borbi za naslov

"Utakmica je bila teška od prve do zadnje minute. U završnici smo bili više koncentrirani, a i sreća nas je malo pomazila. Ali mislim da smo na kraju zasluženo slavili", smatra Grkinić



Rukometaši Daruvara upisali su nova dva iznimno vrijedna boda u svom pohodu na osvajanje 3. HRL Sjever. Naime, jučer su u Dvorani Europskih prvaka rezultatom 27:25 slavili protiv druge ekipe Bjelovara, ujedno i jednog od glavnih konkurenata za vrh ligaške ljestvice. 

Iako se utakmica igrala u Bjelovaru, Daruvarčani su na papiru bili domaćini. Naime, zbog obveza u 1. hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi, mladićima iz Bjelovara nije odgovarao predviđeni termin u Daruvaru, stoga su se klubovi dogovorili za zamjenu domaćinstva. 

Prvotimci nisu pomogli

Recimo i to da je u redovima Kesizubaca nastupilo ček petero igrača koji su dan ranije participirali u pobjedi prve ekipe protiv Dubrovnika u sklopu 11. kola Premijer lige, što uspjeh Daruvarčana čini još većim.

Gotovo cijela utakmica protekla je u rezultatskom egalu, a svakako je zanimljiv podatak da niti jedna ekipa u svih 60 minuta na svom kontu nije imala prednost veću od dva pogotka. Najefikasniji u redovima Daruvarčana bio je Romario Fiala koji je bjelovarsku mrežu zatresao sedam puta, odnosno jedom više od klupskog kolege Mateja Paljara. Što se Bjelovarčana tiče, listu strijelaca predvodio je Danilo Živković sa sedam golova te Matej Vuleta koji je precizan bio u pet navrata. 

Koncentriraniji u završnici

- Kao što smo i pretpostavljali, utakmica je bila teška od prve do zadnje minute. U završnici smo bili više koncentrirani, a i sreća nas je malo pomazila, međutim mislim da smo zasluženo slavili na kraju. Čestitam svojim dečkima jer su zbilja odigrali dobru utakmicu, ali jednako tako čestitam i protivniku na fer i korektnoj igri, kazao je trener RK Daruvara Zoran Grkinić.

Unatoč porazu na domaćem terenu, strateg Bjelovarčana nakon utakmice nije bio previše razočaran.

Tablica 3. HRL Sjever/ Foto: Screenshot HRS
Tablica 3. HRL Sjever/ Foto: Screenshot HRS

- Vikend iz nas doista je bio naporan. U subotu smo imali dvije utakmice kadetske lige, a dio igrača nastupio je i za seniore. Na toj utakmici jedan bitan igrač nam se nažalost i povrijedio, a naš ponajbolji obrambeni igrač nije nastupio zbog izolacije. Kada sve te okolnosti uzmem u obzir, mogu reći da sam zadovoljan kako je sve na kraju izgledalo. Rezultatom naravno ne mogu biti zadovoljan, ali nemam što zamjeriti dečkima. Borili su se i dali sve od sebe. Moram reći i to da je Daruvar zbilja dobra ekipa, koja u svojim redovima ima ponekog igrača koji bi svakako bi od koristi i u našoj prvoj ekipi. Čestitam im na pobjedi, poručio je Goran Višić, trener RK Bjelovara 2.

U idućem kolu Daruvarčane očekuje novi derbi u Čakovcu, dok je Bjelovar 2 slobodan. Utakmica u Čakovcu na rasporedu je u nedjelju, 5. prosinca, s početkom u 17 sati.