Fotografija: Sad već biviši treneri Dario Obran i Milan Prihić/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Sad već biviši treneri Dario Obran i Milan Prihić/ Foto: Deni Marčinković

Dva tjedna prije početka sezone ŽRK Bjelovar ostao bez trenera: "Nasljednika još uvijek nema"

Trenutno smo u fazi pregovora s domaćim trenerima koji su uključeni u rad kluba da barem privremeno uskoče, dok se ne pronađe drugo rješenje, kaže Dario Pleško



- Naprosto smo se umorili, iscrpili i potreban nam je odmor. I psihički i fizički. Osim trenerskog posla, radili smo i ostale stvari u klubu te smo bili i vozači i čistači. Mnogi će reći da to nije fer odluka jer prvenstvo samo što nije počelo, ali jednostavno više nemamo snage za dalje, kratko je poručio sad već bivši trener Ženskog rukometnog kluba Bjelovar, Dario Obran, dodavši da je ostavku podnio i njegov pomoćnik Milan Prihić.

Da stvar bude gora, ovo je tek jedan u nizu problema koji su zadesili najuspješniji sportski ženski klub u županiji. Podsjetimo, na startu priprema predsjednik kluba Dario Pleško kazao je kako razmišlja o ostavci, odnosno da će je podnijeti kad se gradonačelnik vrati s godišnjeg, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Upravni odbor još se nije sastao

Međutim, ta se ostavka još nije dogodila te je Pleško i dalje na poziciji prvog čovjek ŽRK Bjelovara. Ne želeći ulaziti u detalje oko svog statusa, samo je kratko potvrdio da su Obran i Prihić podnijeli ostavke te da njihovi nasljednici još nisu poznati.

Početak priprema bio je vrlo buran/ Foto: Deni Marčinković
Početak priprema bio je vrlo buran/ Foto: Deni Marčinković

- U ovom trenutku još ne znamo tko će ih zamijeniti, jer se upravni odbor tek treba sastati. Trenutno smo u fazi pregovora s domaćim trenerima koji su uključeni u rad kluba da barem privremeno uskoče, dok se ne pronađe drugo rješenje, kazao je Dario Pleško, još uvijek aktualni predsjednik Ženskog rukometnog kluba Bjelovar.

Financijski problemi

Nije tajna da situacija i mimo ovih problema u klubu nije bajna, a jedan od uzroka svakako je financijski dio. Taj problem već godinama prati ŽRK Bjelovar, što je dovelo i do štrajka igračica uoči Božića 2020. godine. "Požar" je tada brzo ugašen reakcijom Grada i lokalnih poduzetnika, međutim dugoročno rješenje i stabilizacija očito se nikada nije dogodila, što potvrđuju i riječi bivšeg trenera Obrana s početka ovosezonskih priprema.

- U velikim smo financijskim problemima, ali u dogovoru s gradonačelnikom odlučeno je da se ide u smjeru stabilizacije s pomlađenom momčadi. To je i učinjeno, istaknuo je prije mjesec dana Dario Obran.

Ono što je u cijeloj priči najtužnije je činjenica da je iza ŽRK Bjelovara najuspješnija sezona u povijesti. Naime, Bjelovarčanke su prošlu sezonu završile kao trećeplasirana ekipa Prve hrvatske rukometne lige, dok su u Kupu osvojile sjajno drugo mjesto. 

Slavlje nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba/ Foto: Deni Marčinković
Slavlje nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba/ Foto: Deni Marčinković

Zahvaljujući tim rezultatima, klub je i ove godine izborio je nastup u Europi, točnije u EHF European League, u sklopu koje bi u studenom snage trebale odmjeriti sa španjolskom Rocasa Gran Canaria, međutim o putu na Kanare u klubu zasigurno još uvijek nitko ne razmišlja.