Fotografija: Rukometašice Bjelovara na samom staru priprema doživjele su šok/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Rukometašice Bjelovara na samom staru priprema doživjele su šok/Foto: Deni Marčinković

Na startu priprema ŽRK Bjelovar ostao bez predsjednika: "Ne znam što će dalje biti"

Klub je postojao i prije nas, pa će tako postojati i nakon ovoga. Međutim, ne znam što bih vam rekao glede vaših dogovora, ali i potraživanja od prošle sezone, poručio je trener Obran svojim igračicama



Nesvakidašnja situacija dogodila se večeras na prvom treningu bjelovarskih rukometašica uoči početka priprema za novu natjecateljsku sezonu. Naime, trener Dario Obran djevojkama je priopćio da je predsjednik kluba Dario Pleško podnio ostavku te da ni sam ne zna što će i kako biti dalje.

- Klub je postojao i prije nas, pa će tako postojati i nakon ovoga. Međutim, ne znam što bih vam rekao glede vaših dogovora, ali i potraživanja od prošle sezone. Predsjednik je podnio ostavku, a hoće li Skupština kluba istu prihvatiti tek ćemo vidjeti, poručio je Obran. 

Novim igračicama slobodne ruke

Posebno zanimljivo bilo je njegovo obraćanje novopridošlim igračicama, odnosno potencijalnim pojačanjima. Naime, nakon što im je poželio dobrodošlicu u klub, Obran im je ujedno i poručio da vjerojatno neće sve ovdje i ostati.

- Ako imate nešto drugo i bolje, slobodno pregovarajte. Volio bih da sve ostanete u Bjelovaru, ali znam da trenutno tu nemate s kim razgovarati oko svog statusa, riječi su koje je trener ŽRK Bjelovara uputio novim djevojkama na njihovom prvom treningu u ovom klubu. 

Dario Obran i njegov tim još uvijek ne zna s kojim igračicama će uči u sezonu/ Foto: Deni Marčinković
Dario Obran i njegov tim još uvijek ne zna s kojim igračicama će uči u sezonu/ Foto: Deni Marčinković

Nije ovo prva kriza u ŽRK Bjelovaru. Podsjetimo, uoči Božića 2020. godine djevojke su bile primorane štrajkati zbog neisplaćenih plaća, ali se ta situacija reakcijom Grada i lokalnih poduzetnika vrlo brzo riješila. Ono što je možda i najtužnije u cijeloj priči je činjenica da nova kriza u klub stigla odmah iza najuspješnije sezone u povijesti kluba. Kao što je poznato, Bjelovarčanke su prije nekoliko mjeseci završile na 3. mjestu Prve hrvatske rukometne lige, a u Kupu su osvojile sjajno drugo mjesto. 

Pripreme ipak kreću

Zahvaljujući tim rezultatima ŽRK Bjelovar i ove godine izborio je nastup u Europi, točnije u EHF European League, u sklopu koje bi u studenom snage trebale odmjeriti sa španjolskom Rocasa Gran Canaria. Međutim, u Bjelovaru o putu na Kanare trenutno nitko ne razmišlja.

Djevojke će pripreme odraditi u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković
Djevojke će pripreme odraditi u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković

Bilo kako bilo, prema riječima trenera Obrana, djevojke će krenuti s pripremama, a već su dogovorene i prve utakmice.

- U velikim smo financijskim problemima, ali u dogovoru s gradonačelnikom odlučeno je da se ide u smjeru stabilizacije s pomlađenom momčadi. To je i učinjeno i ekipa mi se sviđa. Rad s mladima sam po sebi je izazovan i postavit ćemo si nove ciljeve, ali svakako želimo biti u gornjem dijelu ljestvice. Mi smo prije svega sportaši i moramo trenirati. Odigrat ćemo pet pripremnih utakmica protiv Sesveta, varaždinske Koke i Zrinskog iz Čakovca, istaknuo je Dario Obran.

Pleško potvrdio ostavku

Recimo i to da su klub tijekom ljeta napustile Ema Guskić, Ana Čagalj, Nika Vojnović i Ines Pifar, a tko će sve doći znat će se nakon što se izabere novo ili staro vodstvo. Odgovor na pitanje tko će biti na čelu ŽRK Bjelovara trebali bi dobiti kroz dva tjedna, kada završe godišnji odmori.

Dogovoreno je pet pripremnih utakmica/ Foto: Deni Marčinković
Dogovoreno je pet pripremnih utakmica/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj recimo i to da smo za komentar cijele situacije upitali i sad već vjerojatno bivšeg predsjednika Darija Pleška, koji je kratko poručio da je ostavku najavio, odnosno da je planira podnijeti kad se gradonačelnik Hrebak vrati s godišnjeg odmora. 

Odlukom kluba ekipa je pomlađena/ Foto: Deni Marčinković
Odlukom kluba ekipa je pomlađena/ Foto: Deni Marčinković