Fotografija: ŽRK Bjelovar na prijemu kog gradonačelnika/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
ŽRK Bjelovar na prijemu kog gradonačelnika/ Foto: Deni Marčinković

Hrebak primio srebrne bjelovarske rukometašice: "Osigurat ćemo vam novac za Europu"

Uspjeh u Poreču, ali i posljednjih četiri godine, pravi je podvig. Doista se nadam da će gospodarstvenici prepoznati ovu dobru sportsku priču, koja se zove ŽRK Bjelovar, poručio je Hrebak



Bjelovarske rukometašice postigle su najbolji rezultat u povijesti kluba osvojivši srebrnu medalju u hrvatskom Kupu. Do povijesnog finala naše djevojke došle su pobjedom u polufinalu protiv Zrinskog, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Srebrne rukometašice/ Foto: Deni Marčinković
Srebrne rukometašice/ Foto: Deni Marčinković

Nažalost, više od toga realno nije se moglo, jer je Podravka Vegeta ipak neki drugi svijetu te su zasluženo slavile u finalu rezultatom 33:20. Na ogromnom uspjehu bjelovarskim rukometašicama danas je čestitao i gradonačelnik Dario Hrebak.

Velika ulaganja Grada

- Nažalost, koliko god da ulažemo u ženski rukomet, teško možemo parirati Podravki i Lokomotivi. Međutim, već četiri godine smo treća ekipa u Hrvatskoj i na tome vam od srca čestitam. To je veliki podvig, kojeg teško da neki drugi klub može ponoviti. Tužan sam što bjelovarsko gospodarstvo ne ulaže u ženski rukomet. Grad godišnje za ŽRK Bjelovar izdvaja gotovo milijun kuna, što je drugi najveći iznos, a tek nešto malo više dobiva muški klub, pored ostalog poručio je gradonačelnik Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

U svom izlaganju dodao je i to da će i u idućim sezonama Grad zadržati taj nivo financiranja.

- U mojim očima ova srebrna medalja je ogroman rezultat, kojeg će te vi biti svjesne možda tek za desetak godina. Podržat ćemo vas i u europskim natjecanjima. Iako već sada izdvajamo puno, pronaći ćemo novac za Europu. Doista se nadam da će gospodarstvenici prepoznati ovu dobru sportsku priču, koja se zove ŽRK Bjelovar. Rukomet je bjelovarski brend i u njega moramo ulagati najviše novca, naglasio je Hrebak.

"Na početku nitko nije vjerovao u nas"

Trener bjelovarskih rukometašica Dario Obran zahvalio se gradonačelniku, ali i podsjetio je na iznimno težak početak sezone.

Stručni stožer/ Foto: Deni Marčinković
Stručni stožer/ Foto: Deni Marčinković

- Mnogi su nam govorili da više to nije to i da se moramo pomiriti s prosjekom. Međutim, mi to nismo htjeli prihvatiti, nego smo trenirali i mučili se. Dobili smo utakmice koje nitko nije očekivao da ćemo dobiti i ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba. Hvala svim curama, jer one su te koje nas trpe, treniraju i bore se. One su odradile najveći dio posla, rekao je Obran i također pozvao gospodarstvenike da im pomognu u daljnjem radu.

Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković
Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković

U ime ekipe obratila se kapetanica Mirna Gašparović, koja je tom prilikom jednu medalju iz Poreča poklonila gradonačelniku Hrebaku.

- Od kad znam za sebe sam u ovom klubu i da mi je netko pričao da ću ovo doživjeti, ne bih mu vjerovala. Ovo je zbilja veliki uspjeh za sve nas i obećavamo da ćemo i dalje naporno trenirati te pokušati napraviti rezultate slične ovome, ako ne i bolje, zaključila je Mirna Gašparović. 

Kapetanica Mirna Gašparović poklonila je jednu medalju gradonačelniku Hrebaku/Foto: Deni Marčinković
Kapetanica Mirna Gašparović poklonila je jednu medalju gradonačelniku Hrebaku/Foto: Deni Marčinković

Pehar osvojen u Poreču/Foto: Deni Marčinković
Pehar osvojen u Poreču/Foto: Deni Marčinković