Fotografija: Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar prekidaju štrajk i vraćaju se treninzima / Foto: Facebook ŽERK BJelovar
Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Bjelovar prekidaju štrajk i vraćaju se treninzima / Foto: Facebook ŽERK BJelovar

Bjelovarski poduzetnici pomoći će klubu, prekida se štrajk rukometašica

Grad Bjelovar stupio je u kontakt s poduzetnicima koji su se odlučili pomoći klubu, te nam je obećano da će do Božića biti isplaćeni svi zaostatci prema curama, rekao nam je Hrvoje Cikoja trener ŽRK Bjelovara



Nakon što smo prošlog tjedna objavili da rukometašice Bjelovara zbog neisplaćenih plaća prekidaju treniranje, u ponedjeljak je postignut dogovor te su se djevojke vratile u Dvoranu europskih prvaka. 

- Zajedno sa dvjema igračicama bio sam na sastanku kod gradonačelnika Darija Hrebaka i pročelnika Milana Matekovića te su nas izvijestiti kako je pronađeno rješenje. Naime, stupili su u kontakt s određenim poduzetnicima koji su se odlučili pomoći klubu, te nam je obećano da će do Božića biti isplaćeni svi zaostatci prema curama, rekao nam je Hrvoje Cikoja trener ŽRK Bjelovara.

Rukometašice su danas odradile prvi trening, a s obzirom na to da ih već u nedjelju čeka gostovanje u Crikvenici, ovaj tjedan će uz večernje odradit će i tri jutarnja treninga. 

- Moramo pokušati nadoknaditi izgubljeno u ovih tjedan dana. Puno ćemo raditi na prevenciji, iako moram pohvaliti igračice koje su cijelo ovo vrijeme radile kod kuće, dodao je Cikoja.

Potvrdu postignutog dogovora dobili smo i od gradonačelnika Hrebaka koji istaknuo da pomoć Ženskom rukometnom klubu Bjelovar neće doći iz gradskog proračuna već je novac osiguran zahvaljujući dobrim ljudima iz svijeta gospodarstva koji su, prema njegovim riječima, prepoznali trud i korektan odnos Gradske uprave prema njima, te su sada to odlučili vratili na najbolji mogući način, upravo kroz sport.

Osim nedjeljne utakmice s Murvicom, rukometašice Bjelovara odigrat će i zaostale susrete protiv Dugog Sela, Podravke i Lokomotive. Utakmica protiv Dugog Sela mogla bi se odigrati već idućeg tjedna.