Fotografija: Željko Seleš, legendarni bjelovarski rukometni trener i utemeljitelj rukometa u Bjelovaru/Foto: Miroslav Martinić/ CROPIX
Željko Seleš, legendarni bjelovarski rukometni trener i utemeljitelj rukometa u Bjelovaru/Foto: Miroslav Martinić/ CROPIX

Rukometaši, sportaši i prijatelji danas u 11 opraštaju se od Seleša

Zbog situacije s koronavirusom nije moguće organizirati komemoraciju pa će se Željku Selešu počast odati ispred Dvorane europskih prvaka gdje će mu paljenjem svijeća odati počast kakvu ta rukometna legenda i zaslužuje



Tužna vijest zatekla je u subotu 12. prosinca cjelokupnu sportsku javnost u Bjelovaru ali i cijeloj Hrvatskoj.

U 91. godini zauvijek nas je napustio profesor Željko Seleš, legendarni trener bjelovarskog Partizana, čovjek kojeg se s pravom smatra utemeljiteljem bjelovarskog rukometa.

Profesor Seleš rođen je 25. veljače 1929. godine u Gašincima pokraj Đakova. Školovao se u Bjelovaru a potom studirao DIF u Beogradu, tada jedinom takvom fakultetu u bivšoj državi. Cijeli svoj život posvetio je sportu, a najveći uspjeh postigao je vodeći šampionsku ekipu bjelovarskog Partizana s kojim je 1972. godine osvojio naslov prvaka Europe.

Na klupi bjelovarskog rukometnog kluba Željko Seleš bio je od 1955. do 1973. godine, a u tom periodu klub je osim Kupa europskih šampiona osvojio i više naslova prvaka bivše Jugoslavije.

Za svoj rad dobio je brojna društvena priznanja i nagrade, a jedna od velikih sportskih nepravdi koje se vežu uz njegovo ime je to da unatoč golemom rukometnom znanju i bogatom iskustvu nikada u svojoj karijeri nije dobio priliku biti izbornikom nacionalne vrste. 

Zbog situacije s koronavirusom nije moguće organizirati komemoraciju u gradskoj vijećnici pa će se počast ovom doista posebnom čovjeku i glasovitom treneru održati  u nedjelju u 11 sati ispred Dvorane europskih prvaka.

A u 11 sati će predstavnici RK Bjelovara, Grada Bjelovara i gradske Športske zajednice paljenjem svijeća odati počast legendarnom treneru koji se 1972. godine osvajanjem naslova prvaka Europe zauvijek upisao među najveće ikad.