Fotografija: Bjelovarski Božić stao uz bok najboljim malonogometnim turnirima/ Foto: MNT Bjelovarski Božić/Deni Marčinković
Galerija
Bjelovarski Božić stao uz bok najboljim malonogometnim turnirima/ Foto: MNT Bjelovarski Božić/Deni Marčinković

Bjelovarski Božić uz bok najboljim malonogometnim turnirima: "Pobjednik osvaja 7.000 eura"

"Turnir će privući pregršt reprezentativaca i odličnih igrača malog nogometa iz Bjelovara, Zagreba, Varaždina, Križevaca, Novske, Novog Marofa", kaže Željko Ostrman



Nagradni fond 44. izdanja Malonogometnog turnira Bjelovarski Božić bit će najizdašniji u posljednjih desetak godina, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Naime, prema riječima gradonačelnika Darija Hrebaka, u organizaciju se uključio i Grad Bjelovar, koji će turnir popratiti s 10 tisuća eura.

Uz bok najboljim turnirima

- Proteklih godina Malonogometni klub Bjelovar odlično je organizirao turnir, stoga smo odlučili ove godine znatno im povećati sredstava, čime zapravo podižemo nagradni fond, odnosno samu razinu turnira. Ukupni nagradni fond iznosi 11 tisuća eura, od čega prvo mjesto nosi sedam tisuća. Time smo stali uz bok najpoznatijim malonogometnim turnirima, a pokaže li se da ova odluka ima smisla, spremni smo i dalje pratiti turnir, poručio je Dario Hrebak dodavši da očekuje najbolji turnir u posljednjih desetak godina.

Gradonačelnik Hrebak zadovoljan je dosadašnjom organizacijom MNK Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Gradonačelnik Hrebak zadovoljan je dosadašnjom organizacijom MNK Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da je Bjelovarski Božić u prošlosti bio praznik sporta i vrijeme je da se vrati na te staze. Prema riječima dopredsjednika MNK Bjelovara Zorana Turudije, u pripremi su i određeni noviteti glede samog turnira.

- Prije svega zahvaljujem se gradonačelniku na ukazanom povjerenju. Što se novosti tiče, tu je web aplikacija na kojoj će biti dostupni svi rezultati i tablice, što će puno značiti gledateljima, ali i samim natjecateljima. Pripremamo još neka iznenađenja, koja ćemo ostaviti za sam turnir, kazao je Turudija.

Očekujemo 32 ekipe

Trener MNK Bjelovar Željko Ostrman istaknuo je da se u prva četiri dana već prijavilo 17 ekipa.

- To nas je ugodno iznenadilo, budući da su prijave otvorene sve do 16. prosinca. Lani smo imali 24 ekipe, a ove godine očekujemo da ćemo doći do brojke 32. U tom slučaju turnir bi se igrao u osam skupini po četiri ekipe, gdje bi prolazak izborile po dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine. Nadalje, turnir će privući pregršt reprezentativaca i odličnih igrača malog nogometa dokazanih po raznim turnirima, naglasio je Ostrman.

Kako kaže, ovakvim nagradnim fondom Bjelovarski Božić svrstao se u top 5 malonogometnih turnira.

- Usporedbe radi, na kultnoj Kutiji šibica prva nagrada iznosi osam tisuća eura, odnosno svega tisuću više nego u Bjelovaru. Što se prijavljenih ekipa tiče, čak 80 posto su domaće ekipe, a u najavi imamo dolazak ekipa iz Zagreba, Križevaca, Novske, Novog Marofa, Varaždina, zaključio je Ostrman.

Sve detalje oko prijava i samog turnira, pogledajte OVDJE

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!