Fotografija: Ante Jeličić - Jela presretan je zbog postignutog uspjeha/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Ante Jeličić - Jela presretan je zbog postignutog uspjeha/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Seniori MUP-a prvaci Svjetskog malonogometnog turnira. Ante Jeličić s veteranima srebrni

Prekrasan je osjećaj čuti hrvatsku himnu u finalu i da, to je trenutak koji se ne zaboravlja, emotivno je poručio Bjelovarčanin Ante Jeličić



- Prekrasan je osjećaj čuti hrvatsku himnu u finalu i da, to je trenutak koji se ne zaboravlja. Pozvao bih sve policijske službenike da se bave sportom jer ne samo što ih čini zdravijima već im može priuštiti nezaboravne trenutke u životu, emotivno je istaknuo je Ante Jeličić, ponosni član veteranske reprezentacije i policijski službenik PU bjelovarsko-bilogorske Ante Jeličić.

Pehar iz Španjolske/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Pehar iz Španjolske/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Naime, "Jela" se uz osobne uspjehe u trčanju, ove godine se "okitio" i srebrom u timskom sportu kojeg voli svim srcem i s kojim se, kako kaže , bavi od kada zna za sebe. Ta ljubav prema nogometu prepoznata je u širim krugovima Ministarstva unutarnjih poslova te je Ante Jeličić kao član veteranske reprezentacije MUP-a nastupio na ovogodišnjem Svjetskom malonogometnom turniru državnih služba u Španjolskoj. 

Hrvatski službenici briljirali

Turnir se od 12. do 16. svibnja održano u Santa Ponsa, Mallorca, u Kraljevini Španjolskoj. Na turniru je nastupilo 103 momčadi iz 32 zemlje svijeta. Među njima nastupile su seniorska i veteranska reprezentacija Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Turnir je igran u Španjolskoj/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Turnir je igran u Španjolskoj/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Seniorska reprezentacija je osvojila prvo mjesto, dok je veteranska reprezentacija osvojila odlično drugo mjesto. Turnir se igrao po futsal pravilima (4+1) na umjetnoj travi. Utakmice su prvo igrane u skupinama, a zatim na ispadanje do finala.

- Seniorska reprezentacija je odigrala sedam utakmica u skupini te je u svima pobijedila. Zatim je pobijedila u trima utakmica na ispadanje te su u finalnoj utakmici pobijedili ekipu policijskih službenika iz Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Finale izgubili na penale

Kako kažu, veteranska reprezentacija, za koju je igrao i Ante Jeličić, odigrala je osam utakmica u skupini.

- Ostvarila je šest pobjeda, jedan neodlučeni rezultat uz jedan poraz u skupini. Nakon toga su nakon tri uzastopne pobjede na ispadanje završili u finalu. U finalu su igrali protiv ekipe iz Rumunjske. Nakon osnovnog dijela i produžetaka rezultat je bio 2:2. Prišlo se izvođenju penala, u kojima su protivnici bili bolji odnosno spretniji. To samo govori u prilog tome da su nijanse odlučivale o pobjednicima, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Jela u stilu Šime Vrsaljka/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Jela u stilu Šime Vrsaljka/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Strijelci za POLICE NATION TEAM CROATIA bili su: J. Sorić 9 golova, V. Zorić 7 golova, A. Jeličić 6 golova, D. Verunica, R. Mrkela i O. Joha po 2 gola te M. Vuletić 1 gol.

- Ovi vrhunski rezultati pokazuju veliki uspjeh hrvatske policije na nogometnim turnirima svjetske razine. Veličina i skromnost naših policijskih službenika očituje se kroz njihov doprinos ugledu policije kroz ovakve veličanstvene uspjehe u sportu. Hvala svim našim kolegama koji nas ponosno predstavljaju na svim sportskim natjecanjima i ističu boje naše hrvatske zastave i svjetski poznatih crveno-bijelih kockica, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Hrvatski policajci s medaljama/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Hrvatski policajci s medaljama/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Veterani MUP-a/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Veterani MUP-a/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Dres i medalja/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Dres i medalja/ Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska