Fotografija: Uspješne sportaše ugostio je gradonačelnik Hrebak obećavši im bolje uvjete za trening//Foto: MojPortal
Galerija
Uspješne sportaše ugostio je gradonačelnik Hrebak obećavši im bolje uvjete za trening//Foto: MojPortal

Futsal prvaci kod Hrebaka: "Skidam im kapu, trenirali su navečer po kiši. Moraju imati dvoranu"

"Želim odati priznanje dečkima što nisu gubili volju i želju. Predsjednik i mi treneri smo odigrali veliku ulogu što se tiče motiviranja, ali bez njihove volje ništa ne bi moglo biti moguće", kazao je Ostrman



BJELOVAR - Kadeti Malonogometnog kluba Bjelovar ostvarili su povijesni uspjeh osvojivši naslov prvaka Hrvatske u futsalu za kadete. Velik je to uspjeh za Klub i njegove članove, ali i dobra promocija Bjelovara.

Iz tog razloga uspješne sportaše prvake je ugostio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. 

- Ovo je mladi klub koji nema veliku tradiciju, a već je sada postigao sjajne rezultate. Prva je to momčad futsala iz Županije koja je osvojila naslov prvaka Hrvatske. To je velika stvar za grad Bjelovar. Osim toga, Dino Pačko je osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Klub trenutno radi sa šest kategorija i svi treneri su licencirani, istaknuo je gradonačelnik Hrebak i osvrnuo se na loše uvjete za treniranje.

Grad gradi novu školu i dvoranu

Činjenica je da su ovi prvaci trenirali u dvoranama u 7 ujutro prije nastave ili kasno navečer u 22 sata, pa čak i po kiši na starom Partizanovom igralištu. 

- Pomagali smo klubu, vikendima smo im ustupili gradski kombi. No, oni zaslužuju više. Moramo pronaći model kako da izbalansiramo sve sportove u gradu, istaknuo je Hrebak priznavši kako su najveći problem dvorane, odnosno termini u dvoranama.

Foto: MojPortal
Foto: MojPortal

- U iduće dvije do tri godine bit će izgrađena nova sportska dvorana u sklopu VI. osnovne škole koja će poboljšati situaciju oko termina, zaključio je Hrebak.

Na naslov prvaka Hrvatske kao najveći uspjeh u povijesti kluba osvrnuo se i Vedran Cvitković, predsjednik MNK Bjelovar.

Potpora roditelja

- Dečki nisu još svjesni što su napravili. Osim što su talentirana i karakterna ekipa, nije im bilo teško u studenom u 22 navečer trenirati na Partizanovom. Nije to samo tako otići na utakmicu u Split i nazad ili u Osijek. To se ide dan prije na utakmicu, ima puno problema, ali razgovarali smo s roditeljima koji su nam također bili potpora, kazao je Cvitković.

Trener Željko Ostrman ponosan je na svoje dečke.

- Ovo je zaista veliki uspjeh. Čast mi je biti ovdje. Želim odati priznanje dečkima što nisu gubili volju i želju kada su morali trenirati u takvim uvjetima. Predsjednik i mi treneri smo odigrali veliku ulogu što se tiče motiviranja, ali opet bez njihove volje ništa ne bi moglo biti moguće, zaključio je Ostrman. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!