Fotografija: Slavlje Hrvatske reprezentacije nakon pobjede nad Mađarskom/Foto: Jozo Čabraja/kolektiff/
Galerija
Slavlje Hrvatske reprezentacije nakon pobjede nad Mađarskom/Foto: Jozo Čabraja/kolektiff/

Bjelovarčanka za MojPortal.hr: "Mi smo se došle potući na Euru..."

Grupa u kojoj igramo izuzetno je teška, ali i prije prvenstva potajno smo se nadale da možda možemo proći skupinu, a sada smo još jedan korak bliže tom cilju



Prvi put u povijesti Ženski rukometni klub Bjelovar u svojim redovima ima igračicu koja s reprezentacijom nastupa na nekom od velikih natjecanja u seniorskoj kategoriji. Riječ je Josipi Mamić, koja iako nije ponikla u Bjelovaru, boje našeg kluba uspješno brani već tri godine. Josipa se trenutno nalazi na Europskom prvenstvu Danskoj, koje je naša reprezentacija u petak otvorila na najbolji mogući način, pobjedom protiv favorizirane Mađarske.

Prvi pogodak

- Iako nam prije utakmice nitko nije davao velike šanse, nismo se htjele predati u startu te smo odlučile da se idemo potući pa što bude, a evo završilo je na najbolji mogući način, iz Danske nam je poručila Josipa koja je odigrala cijelo drugo poluvrijeme te postigla i svoj prvi pogodak na Euru.

U svojoj karijeri Josipa je već nosila reprezentativni dres na velikim smotrama, u kadetskim i juniorskim danima, no kako kaže, ta natjecanja teško se mogu uspoređivati.

Reprezentativka Hrvatske, Bjelovarčanka Josipa Mamić/Foto: HRS
Reprezentativka Hrvatske, Bjelovarčanka Josipa Mamić/Foto: HRS

- Ovo je vrhunac koji neki igrač može doživjeti, uz olimpijade i svjetska prvenstva naravno. Mahom su to sve profesionalke i ritam utakmica zaista je težak. Osim činjenice da u Danskoj predstavljam Hrvatsku, ovo prvenstvo ujedno mi je i nagrada za sav uloženi trud i proliveni znoj do sada, kao i za dvije operacije koljena te rehabilitacije koje su slijedile nakon njih - skromno dodaje naše reprezentativka. Atmosfera u reprezentaciji više je nego dobro, posebice sada nakon pobjede, ali situacija oko korona virusa cijelu stvar otežava. Naime, reprezentativke se prije i poslije utakmica smiju kretati isključivo u hotelu, a otežani su i uvjeti treniranja. 

Nagrada prije ili kasnije dođe

Za kraj, pitali smo Josipu koliko je teško doći do reprezentacije iz objektivno manjeg kluba, u odnosu na cure koje igraju u inozemstvu ili jednom od naša dva najveća kluba.

– Teže je, ali može se. Ako se redovno radi na sebi, odgovorno trenira i uživa u svemu tome, nagrada prije ili kasnije dođe. Naravno, ništa od toga nije moguće bez dobre ekipe, jer upravo su te cure one koje vam pomognu da se izdvojite kao pojedinac, a ne smijem zaboraviti ni trenera koji često ima puno strpljenja za mene i kada griješim te mi iznova daje novu priliku, zaključuje Josipa. 

Iduću utakmicu naša reprezentacija igra u nedjelju u 18 i 15 sati, a protivnik im je Nizozemska. Josipi, ali i cijeloj reprezentaciji želimo puno uspjeha u nastavku prvenstva.