Fotografija: Župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Župan Marušić osudio istup zastupnice Orešković: "Ovakav govor mržnje potiče podjele i neprijateljstvo"

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić osudio je istup Dalije Orešković koja je premijera Plenkovića usporedila s Adolfom Hitlerom.Zastupnica Darija Orešković tijekom današnje rasprave u Hrvatskom saboru kritizirala je rad Vlade te premijera Andreja Plenkovića usporedila s vođom nacističke stranke.

- Hrvatsko pravosuđe je devastirano, godinama struka upozorava što nam je činiti, godinama žene traže veću zaštitu od nasilja u obitelji. I što radi Andrej Plenković? Skriva se kao kukavica‘, poručila je Orešković (Stranka s imenom i prezimenom), usporedivši potom premijera s Adolfom Hitlerom.

"Uvreda za sve građane"

Takav istup osudio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, inače član predsjedništva HDZ-a. 

- Oštro osuđujem današnji primitivni ispad Dalije Orešković u Saboru. Takve usporedbe u društvu su neprihvatljive, pogotovo kada dolaze od osobe koja obnaša dužnost saborske zastupnice. Ove riječi nisu samo napad na premijera Andrej Plenković, već i na sve građane Hrvatske koji su ga demokratski izabrali. Ovakav nečuven govor mržnje ne doprinosi ozbiljnom političkom dijalogu, već samo potiče podjele i neprijateljstvo. Jasno je da oporba gubi tlo pod nogama jer nisu zadobili povjerenje sugrađana, njihov očaj i nervoza dovode ih do ovakvih neprimjerenih ispada, poručio je Marušić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!