Fotografija: Ministar Oleg Butković i Župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Ministar Oleg Butković i Župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Marušić na sastanku s ministrom Butkovićem: "U Bjelovar stižu hibridni baterijski vlakovi"

"U planu je i izgradnja punionice na željezničkom kolodvoru u Bjelovaru", kaže župan Marko MarušićŽupan Marko Marušić sudjelovao na radnom sastanku kod ministra mora prometa i infrastrukture Olega Butkovića, na kojem su razmotrene ključne inicijative usmjerene prema poboljšanju prometne infrastrukture na području naše županije.

Željeznička infrastruktura

Kako kažu iz BBŽ-a, jedna od tema sastanka bila je remont pruge Bjelovar – Sveti Ivan Žabno, a planirani remont pruge ima cilj omogućiti vlakovima brzinu od 100 km/h. Ovaj projekt donosi ne samo povećanje učinkovitosti prijevoza, već i unapređenje povezanosti naše Bjelovarsko-bilogorske županije.

Uz to, iz Županije dodaju i to da se razgovaralo i o dolasku novih hibridnih baterijskih vlakova u Bjelovar. Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija su uz Zabok odabrani kao prvo mjesto implementacije ovih inovativnih vlakova. Prvi hibridni baterijski vlakovi pridonijet će održivom prijevozu putnika, a u planu je i izgradnja punionice na željezničkom kolodvoru u Bjelovaru.

Nastavak brze ceste

Župan Marušić i ministar Butković također su razgovarali i o nastavku izgradnje brze ceste od Bjelovara prema Virovitici, odnosno od Bjelovara do Bulinca. Javna nabava za izbor izvođača radova već je raspisana, a ovaj projekt predstavlja važan korak prema poboljšanju prometne povezanosti naše županije što će rezultirati i boljim gospodarskim rezultatima.

- Ovi projekti predstavljaju neke od strateških koraka za modernizaciju prometne infrastrukture na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a njihova realizacija unaprijedit će kvalitetu života stanovnika te potaknuti gospodarski razvoj, privući nove investicije i dodatno pozicionirati županiju u prometnom sustavu Republike Hrvatske, kazao je župan Marušić. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!